Реклама / Ads
1| 4540 |21.11.2018 НОВИНИ

Фрогоко: Пет села и град Койнаре готвят протест заради мостовете при Горник и Чомаковци

.
Настояваме, във възможно най-кратки срокове да бъде изграден временен мост над река Искър на мястото предложено от експерти! Ако не бъдат предприети реални стъпки започваме протестни действия в Чомаковци, Горник, Лепица, Сухаче, Еница, Койнаре, Червен бряг и София! Това пише в отворено писмо на Инициативен комитет.
 

Ето и цялото отворено писмо от името на живущите в селата Чомаковци, Горник, Лепица, Сухаче, Еница, Глава и град Койнаре до президента, председателя на НС и до омбудсмана на България:

 

"От м. април 2018г започна рехабилитация на пътя Червен бряг – Чомаковци. Моста при с. Чомаковци на р. Искър, който през 2014г беше ремонтиран за 200 000 лв, беше съборен и на негово място започна строителството на нов мост. Очаква се строителството да завърши през юни 2019г. По тази причина, вместо директния път от Червен бряг до Чомаковци, ( част от пътя Червен бряг - Кнежа ), който е 6 км, беше въведен обходен маршрут Червен бряг, Горник, Сухаче, Лепица, Чомаковци и от там - към Кнежа и Бяла Слатина с дължина 16 км. С надежда за по-доброто бъдеще, хората приеха това неудобство.....

 

Само че, мостът над Искъра при с. Горник ( стопанисван от общината ) "рухна". Сега, обходните маршрути за преминаване от единия бряг на Искър на другия, за автомобили с нормална проходимост са с дължина 65-87 км. Това е огромен проблем за медицинското обслужване ( особенно за спешната медицинска помощ ), за учениците, за снабдяването със стоки, за местния бизнес, за работещите в Червен бряг, за хората от Чомаковци, Горник, Лепица, Сухаче, Еница и Койнаре, които са повече от 7000 души . Не оправдаваме по никакъв начин безхаберието на ръководството на община Червен бряг, което има голяма вина за създалата се ситуация, но смятаме, че е крайно време държавата да се намеси за решаване на проблема!


Докато вече цял месец, хората от района изнемогват, на съхранение в агенция „Пътна инфраструктура“ се намират шест сглобяеми моста от различен тип, които би трябвало да се използват при такива случаи, но решение по въпроса няма! Настояваме, във възможно най-кратки срокове да бъде изграден временен мост над река Искър на мястото предложено от експерти! Ако не бъдат предприети реални стъпки за решаване на проблема с помоща на държавата, от 27 ноември 2018г започваме протестни действия в Чомаковци, Горник, Лепица, Сухаче, Еница, Койнаре, Червен бряг и София!"

------------------------------------

Отвореното писмо беше прието вчера при поредната среща с кмета на община Червен бряг инженер Вълов, на която стана ясно, че съществено развитие по решаване на проблемите няма. На срещата за пореден път отсъстваше директора на Областно пътно управление, въпреки, че бе поканен писменно както от Общината, така и от Инициативния комитет. Ще ви информираме своевременно за организацията на протестите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3872 |20.11.2018 Фрогоко: 7000 българи страдат заради затворени мостове над Искър . 30| 7084 |19.11.2018 Хиляди протестиращи викат ”Оставка” в различни градове на страната . 6| 5615 |15.11.2018 В. Мицов: В малките градове няма млади хора, безнадеждно е . 7| 11734 |15.11.2018 Фрогоко: Съставът на Комисията по етика на МОН потресе академичния свят

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads