Реклама / Ads
10| 5489 |23.03.2011 НОВИНИ

Французин завлече с 50 000 евро Б. Бонев

.
Жан-Марк Ригай Източник: в. Струма
През нощта окачил табела с надпис “Затварям, фалирах, всички са уволнени” и оставил непогасени сметки към десетки доставчици.
 

Французинът, разложки зет, Жан-Марк Ригай и съпругата му Елза Марценкова измамиха с над 50 000 евро десетки доставчици от Банско, Разлог и региона и завлякоха дори ексвътрешния министър Богомил Бонев, съобщиха в редакцията на в. “Струма” читатели, които разказаха: Жан-Марк и Елза окачили на вратите на четирите заведения, които наели в началото на декември в хотел “Банско Тауър”, в 2.00 ч. през нощта табела с надпис “Затварям, фалирах, всички са уволнени” и напуснали България. На другата сутрин гостите на хотела, собственост на ексминистъра на вътрешните работи Б. Бонев и жена му Нона Йотова, дошли на закуска, но нямало кой да ги посрещне. Доставчиците, зареждащи ресторанта “Старата София”, дискотеката “Клуб Зиро Табу” и пицарията също останали излъгани и не прибрали парите си за своята стока.

Благоевградската охранителна фирма, която отговаряла за опазването на реда, също не успяла да прибере 10 000 лв. за услугата си за два месеца и не е платила заплатите на гардовете си. Строители, фирми за обзавеждане и мебели, за облекло на персонала, също са с “пръст в устата”. Новата българо-френска двойка Бони и Клайд оставили неплатени и задълженията към персонала и сметките си за ток и вода. Репортер на “Струма” отиде на място в хотел “Банско Тауър”, срещу паркинга на ски кабинката, и на въпроса “Търся Жан Марк” получи следния отговор “И на Вас ли има да Ви дава пари”. Управителят на комплекса Боян Кацарски обясни: Не сме очаквали от Жан-Марк такава измама. Изглеждаше почтен, от него лъхаше просперитет. Остави ни много задължения, да не говорим че дори наема не покри.

Работници от хотела коментираха, че в началото бизнесът на французина потръгнал много добре, заведенията работели до късно през нощта, събирал в петък и събота по над 5000 евро. Толкова се замогнал, че наел лична охрана, често купонясвал и хвърлял пари в столичните дискотеки. След Нова година липсата на сняг и намалението на туристите го накарало да предприеме крайната стъпка - да събере парите и да изчезне, оставяйки дългове. Избягали с жена му, най-вероятно във Франция, но оставили сина си Слав Сарийски без пари в родния Разлог. Сега за младежа се грижат роднините му, които го хранят и обличат, а той е отчаян и си търси работа.

В началото на декември, както “Струма” писа, французинът, разложки зет, откри в хотел “Банско Тауър” заведенията под мотото “Изкуството да се живее”. На събитието присъстваха десетки бизнесмени, политици, депутати, кметове и общественици от Банско и региона. (в. Струма)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 11220 |19.03.2011 М. Попова: В европейските съдилища – най-добрите юристи . 23| 5210 |17.03.2011 Губим част от европарите за селско стопанство? . 5| 5321 |16.03.2011 Проектодоклад може да ощети България с до 3 евромандата . 1| 5114 |14.03.2011 С европари спират фермерски протести

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads