Реклама / Ads
8| 5861 |06.03.2012 НОВИНИ

Французойка превъртяла след убийство на две българчета

.
Френската гражданка Надя Малпартида, обвинена, че е причинила смъртта на 16-годишния Калоян Илиев и на 14-годишната му сестричка Дидка днес не се яви в съда.
 

 

Тя бе представлявана от адвоката й Кенов, който настоя да не се дава ход на делото, тъй като Малпартида била настанена в психиатрична клиника в Париж и не била в добро физическо здраве.


Съдия Гайдурлиев описа документ, издаден от клиника „Авре“, намираща се в предградието Вил д‘Авре във Франция. Според документа Надя Малпартида се намира в тежко психическо състояние и е настанена там за лечение. Забранено й било да напуска медицинския сектор, поради необходимостта от постоянно наблюдение от страна на психолог и психиатър. Тъй като става въпрос за тежко престъпление и според закона присъствието на обвиняемата е задължително, прокурорът нямаше друг избор освен да се съгласи с адвоката и също да поиска отлагане.

 

Следващата дата, на която съдебният състав ще се събере е 18 април. До тогава съдия Гайдурлиев се надява, че Надя Малпартида ще е в състояние да пътува до България.

 

Защитникът на обвиняемата Кенов заяви, че поддържа непрестанна връзка по телефона с нея, но не може да гарантира идването й на уречената дата.

На 21 август миналата година Надя Малпартида е шофирала лек автомобил „Фолксваген пасат“ от София за Бургас, припомня сайтът “Бесове”. В колата били Калоян Илиев от София, майка му Слава Илиева и сестра му. На 300 м от карнобатското село Венец Малпартида предприела изпреварване при забранителна маркировка и знак за забранено изпреварване.

Ускорявайки колата до 110км/ч чужденката загубила контрол и се блъснала челно в крайпътно дърво. От удара на място загива Калоян, с натрошени ребра и множество разкъсвания на вътрешните органи. Майката и 14-годишната му сестра са приети в болница с множество наранявания, където момичето умира от политравматизъм. Самата Малпартида също е приета в болница с гръдни травми и опасност за живота, но оздравява.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 47| 7091 |06.03.2012 Разпитват Хабсбург в следствието за далавери на Любо Павлов . 22| 7635 |04.03.2012 Родители на изчезнали деца: Лице от високите етажи пречи на разследването . 12| 5374 |27.02.2012 Борисов - пръв от ЕС в Тунис след революцията . 38| 6278 |27.02.2012 Сурвакат ни по великденски пости: след горивата и храните поеха нагоре

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads