Реклама / Ads
0| 4936 |06.08.2009 НОВИНИ

Френски техно маниаци са тук за Беглика фест

.
Вече 10 години групата е по шест месеца в Европа и шест в Северна Африка на "нелегални" техно партита.
 

Представители на класическия техно ъндърграунд ще пускат музика на второто издание на "Беглика фест" този уикенд до язовир Голям Беглик. Френската формация за "нелегални техно партита" ADP потвърдиха участието си във фестивала, съчетаващ забавлението с отговорността към природата.

ADP не са просто диджеи или музикална формация. Те са представители на онзи европейски ъндърграунд, зародил се в средата на 90-те, когато техното беше религия, а техно фестивалите - своего рода храмове на култа към безкомпромисния бийт.

Французите живеят от 10 години, пътувайки с подвижното си шоу, като шест месеца са в Европа и шест месеца - в Северна Африка. И на двата континента организират "нелегални", безплатни партита.

Второто издание на "Беглика фест" е от 5 до 9 август в защитената местност Батлъбоаз край язовир Голям Беглик, Западни Родопи.

Благородната мисия отново е свързана с птицата глухар. 5% от събраната сума от продажбата на фланелки ще бъде отделена за рядко срещаната в Европа птица, чийто произход датира от терциера до днес. Целта е да се обявят няколко ключови местообитания на глухари в Родопите за защитени местности. Дизайнът на тазгодишните тениски на феста беше избран след конкурса "Нарисувай ми глухар!".

Който е бил вече на "Беглика фест", със сигурност знае, че без колела не може да мине. Районът на феста предлага прекрасни условия за велосипедизъм, каяк, катерене по въжена градина и старата класика - бой с фунийки. Това са и четирите дисциплини в отборната надпревара "якобой", който ще продължи три дни.

Друг интересен момент в програмата е фестивалът на свободния полет "Лудото пиле", който ще реализира вечния порив на човека да лети (от рампата на язовир Голям Беглик).

Апаратите за летене са самоделно направени съоръжения, рожба на техническата мисъл. Прототип беше конструиран по време на Малкия сезон на театър "Сфумато".

Музиката в първите два дни на феста ще бъде за "Life Trans Circle", "Дръм Склад" и оркестър "Сливен" с ръководител познатият ни гайдар от миналото издание на фестивала Колю Иванов. На 7 август ще чуете изпълнителите от "Мерак Стандарт" – музикалният лейбъл на "Беглика фест", както и групите "Джезве" и "Попара" и диджеите DJ Dharba, Quantone, Surbahar, Kliment, II por и др.

Дива и по балкански огнена ще бъде следващата вечер на феста. На сцената ще се вихрят оркестър "Карандила", AS, Plastic Bo, DJ Бай Поп, Dubdoer, DJ Phoenix, Balkansky. За първи път в България ще чуете Shakalaкazoo от Сърбия и биджеите Nevenko и Crna Trava, които ще забъркат балканска манджа с грозде и разнообразни електронни съставки. Acidtrip, Targy, Exo ще пускат на 9 август. В програмата са включени още Senor Buffo & The Synchronizers, Sposob, Osil Amuk, Daft Dub, Good Soul Food, Sofia Dub Club, Ogonek, Digital Soul и М@d Twist.

В дните на феста ще има още: хора, уроци по гайда, цирк, работилници за билките, мебели от природни материали, изграждане на глинена пещ, множество филми и презентации. Настаняването ще бъде в палатков лагер, а осигурен транспорт има от град Батак.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4728 |19.08.2008 Техноманиаци на бивак край Варвара; местните потресени . 0| 4744 |25.03.2008 Учат държавните служители на френски език . 3| 5038 |25.03.2008 Учат държавните служители на френски език . 4| 6916 |03.08.2007 Шпионски снимки на БМВ-Х6 подлудиха маниаците

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads