Реклама / Ads
17| 5804 |09.02.2015 НОВИНИ

Френският посланик: Мисля като 96% от българите. Има проблеми в съдебната система

.
Ксавие дьо Кабан
Не знам дали има връзка, по-скоро не, но проблемът в България е стар и познат на много хора; 96% от българите мислят, че има проблем в съдебната система, заяви по БТВ посланикът на Франция Ксавие дьо Кабан. Единодушен съм с българите.
 
За срещата си с Бойко Борисов, посланик дьо Кабан не пожела да даде информация: "Няма да ви кажа", отсече той.

Не знам дали нещо се е променило в правосъдната система в България за два месеца, визирам моето участие през декември, но е факт, че проблемът около френската фирма „Белведере” е решен, каза той.

Явно е, че българското правителство и мнозинството в НС искат нещата да се променят, те са гласували за стратегията на Христо Иванов, посочи той. След това ще видим дали те ще гласуват за определени законопроекти и за промените в тях, а може би и в конституцията, за което чух от някои политици, каза той.

Не съм човекът, който трябва да каже дали Р. Ченалова получава това, което заслужава. Преди няколко месеца казах неща, защото имах информации за един случай, но после се оказа, че има още повече, добави той.

Ж. Желев беше не само умен, но човешки, истински, държавникът, който беше най-полезен за България по време на прехода, той успокои всичко и преходът беше безкръвен, каза посланик дьо Кабан, който се срещнал за пръв път с д-р Желев през 1992 г.

За положението в Гърция той посочи, че Ципрас е посетил много европейски страни, бил и в Париж миналата седмица. Г-н Ципрас идва на власт, трябва да се работи с него. От момента, в който той покаже, че гръцкото правителство не желае да отмени плащането на дълговете, ще се работи с него. Но ако гръцкият данъкоплатец не си плати дълговете, трябва да ги плаща френският, каза дьо Кабан. И изрази несъгласие това да става. Според него, по някакъв начин гръцкият народ с избора на СИРИЗА е пожелал да сложи край на един клиентелистки елит. 4 години опитваме да задържим Гърция в еврозоната, ако настоящата политика на гръцкото правителство доведе до излизането й, това ще доведе до тежки последици и за Гърция, и за самата еврозона.

Присъствието на България в Шенген е въпрос на сигурност; всички страни-членове на това пространство трябва да решат това единодушно, но Франция предложи решение - първо България и Румъния да влязат във въздушното пространство, каза дьо Кабан.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 4467 |07.02.2015 Руски посланик: 6 години провихме всичко възможно за реализацията на „Южен поток“ . 36| 4852 |28.01.2015 Борисов за елдружествата: Нали не си мислят, че им вярваме . 8| 4541 |21.01.2015 Френският посланик настъпи и КФН за глобата на медии . 3| 3922 |16.01.2015 ЕК обмисля да се анулират личните документи на опасни лица

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads