Реклама / Ads
56| 15875 |24.03.2015 НОВИНИ

Фрог научи: Борисов изолира Московски заради "Български пощи" и ДАИ

.
Премиерът Бойко Борисов започна да изолира министъра на транспорта Ивайло Московски, научи Фрог нюз от източници в МС. Напоследък неговият подчинен не е сред любимците му, за разлика от предишни години и това е осезаемо за всички. Той трудно може да се види в компанията на министър-председателя. Любимци на Борисов вече са Лиляна Павлова и Томислав Дончев, разкриха от обкръжението на премиера.
 

Отношенията между  Борисов и Московски започнали да се разклащат още със скандала в „Български пощи”. Наскоро се разбра, че сегашният шеф на дружеството Деян Дънешки сключил по втория начин договор с охранителната фирма „ВИП секюрити” за тлъстата сума от 50 млн. лева.

 

Твърди се, че лично Борисов посъветвал собственика на предишната охранителна фирма на Пощите „Асо-Пирели” да пусне сигнал до прокуратурата за далаверите на Дънешки, тъй като договорът му не бил подновен.

 

В сигнала се описва друг голяма далавера на Дънешки, а именно за винетни стикери. Пощенският шеф създал с „ВИП секюрити” консорциум за продажбата на винетки, като и тогава фирмата е избрана без конкурс. И вместо планираната печалба от 12 млн. лв. държавното предприятие печели 2 млн. лева. Къде отиват парите? На този въпрос Дънешки не отговаря. Трябва да се отбележи още, че държавно предприятие да прави консорциум с частна структура си е чист конфликт на интереси.

 

Заради скандала с Пощите Московски ще бъде принуден да уволни Дънешки. От своя страна, за да блесне пред обществото за местните избори, Борисов ще покаже вратата на транспортния министър. Още повече, че Московски не е разрешил друг важен проблем в сектора – проблема с БДЖ. 

 

Малко известен факт е, че ЕК е започнала разследване за мащабното издаване на шофьорски книжки на неграмотни хора срещу заплащане. Има данни, че това е ставало по време на предишното управление на Борисов, когато шеф на транспортното министерство беше пак Ивайло Московски. Още преди месец, когато се получи уведомителното писмо за разследването на ЕС срещу корупцията в ДАИ, се заговори, че Борисов ще се отърве по най-бързия начин от Московски, за да не си навлече гнева на Европа за грандиозните далавери в автомобилната инспекция.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 65| 7724 |24.03.2015 Фрог научи: Йордан Бакалов одобрен за шеф на военното разузнаване . 1| 4826 |23.03.2015 Фрог научи: Танцьори спешно попълват декларации, че не взимат допинг . 13| 5140 |23.03.2015 А. Найденов за Фрог: Ноу-хауто на боеприпасите е старо, има риск за жителите . 8| 4983 |23.03.2015 Щангист пред Фрог: Ние сме най-бедни, затова ни хващат с допинг

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads