Реклама / Ads
6| 6651 |02.12.2014 НОВИНИ

Фрог научи: Борисов се видял с главсека на МВР, разбрали се...засега

.
Светлозар Лазаров
Премиерът Бойко Борисов се е видял на четири очи с главния секретар на МВР Светлозар Лазаров в края на миналата седмица. Това научи Фрог нюз от отлично запознати източници във вътрешното ведомство.
 

Медиите не са били уведомени са сгледата. Твърди се, че основна тема, която обсъждали двамата е дали Лазаров да запази и без това разклатения си пост или да си тръгне с гордо вдигната глава от сградата на ул. "Шести септември". Според запознати Борисов дал да се разбере, че няма нищо против настоящия главен секретар. Така Лазаров си тръгнал спокоен от срещата. Въпреки временната защита, която получил той, бъдещето му остава неясно. Причината е, че ГЕРБ внесоха предложение за промени в Закона за МВР, според които държавният глава трябва отново да подписва указите за назначаването както на главният секретар на МВР, така и на председателя на ДАНС.

 

Не е тайна, че болшинството политически сили в парламента не одобряват работата на Лазаров. Не минава и ден, в който да не го упрекват в непрофесионализъм. Депутати дори допускат, че през цялото време е воден от определени политически интереси. Най-отявлените му противници са представителите на Реформаторския блок, Патриотичния фронт и АБВ. Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов също открито заявява своята неприязън към него. Един от хората, които най-много го критикуваше доскоро е настоящият шеф на МВР Веселин Вучков. В качеството на министър позицията му вече е по-обрана. Между редовете в изказванията му се разбира, че зетят на Камен Пенков не му е кой знае колко на сърце.

 

Твърди се, че назначаването на заместник на Светлозар Лазаров е продиктувано от желанието да бъде елегантно неутрализиран, поне доколкото е възможно. Известно е още, че професионалните среди не долюбват шефа си и то не защото не го харесват физически. А поради фактът, че според тях действа твърде различно от  полицейските норми. Гафът в Лясковец, пък съвсем го отдалечи от тях. За ченгетата, обаче смяната на човека, заемащ най-високия професионален пост е своеобразен тест, дали заявката за реформа и неутрализиране на модела „Кой” е реална възможност или поредната порция прах в очите на хората.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 43| 10659 |02.12.2014 Тр. Трайков пред Фрог: „Газпром” е знаел от 5 г. за съдбата на „Южен поток” . 9| 4584 |01.12.2014 Борисов: Крайно време е РБ да каже до къде му е границата . 31| 10616 |02.12.2014 Хр. Бойчев за Фрог: Ще става и по-абсурдно . 30| 4535 |01.12.2014 Борисов ще спира летежа на държавата надолу

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads