Реклама / Ads
17| 5081 |03.11.2015 НОВИНИ

Фрог научи: Горанов непреклонен за размера на обезщетенията в МВР

.
Владислав Горанов
Владислав Горанов е бил непреклонен за размера на обезщетенията на полицаите. Това съобщиха за Фрог нюз синдикални лидери, които в 9.00 часа се срещнаха с него.
 
Оказа се, че на този етап не могат да се водят каквито и да е преговори , така че положението се запазва същото, каквото е в момента.

Срещата е продължила петнадедеситан минути.  Разтревожи ни фактът, че среща с Министерство на финансите се състоя, след като законопроектът за бюджета е внесен в НС. Това каза пред журналисти председателят на СФСМВР Валентин Попов, предаде "Фокус". "Тази среща закъсня и то много. Второто, което ни притеснява е, че вече няма никакво усещане за лична сигурност от служителите на сектор "Сигурност", заяви Попов и добави: "Министър Горанов попита "10-те заплати ли са препъни камъка, те ли са големият проблем?". Не, не са те. Големият проблем е, че това продължава в продължение на години. Големият проблем е, че нямаме сигурност и не знаем какво ни чака следващите 2 месеца, а не 20 години". По думите му служителите не могат да си планират живота.

 "Правилата непрекъснато се променят в хода на играта - нещо, което е най-малкото непочтено по отношение на хората, които виждате", коментира Валентин Попов. Той посочи, че орязването на десетте заплати при пенсиониране е само капката, която ще прелее чашата. "Най-големият проблем на народа ще бъде, че когато чашата прелее, няма да прелива на капки", изтъкна Попов. Той обясни, че служителите от МВР, ДАНС, армията, затворите ще си тръгнат. "Ще си тръгнат хората от турската граница и ще го направят заедно с онези емигранти, които напират там. Щом министър Горанов не може да намери пари за служителите на МВР, за военнослужещите, за другите от сектор "Сигурност", ще му се наложи да търси пари, с които да храни емигранти. Изборът е негов, не наш", каза още Валентин Попов. Той добави, че реформа не се прави за месец или година. "Днес заседава управителният ни съвет и до утре ще имаме готови идеи за това как да продължим нататък. При всички случаи ще работим с колегите от останалите синдикални организации, и то не само от МВР", допълни Попов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 44| 11204 |03.11.2015 Горанов към полицаи: Вие за 10-те заплати ли сте? . 29| 13274 |03.11.2015 Фрог научи: Лъжите на Ненчев и кръстът на 20-те заплати взривяват и армията . 19| 11466 |02.11.2015 Октай пред Фрог: Как Доган ще дърпа ушите на Местан?! . 1| 4450 |02.11.2015 Митницата за Фрог: Пратката с ваксините е пропусната от нас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads