Реклама / Ads
11| 8793 |15.06.2015 НОВИНИ

Фрог научи: Хибридната война взе главата и на шефа на политкабинета на Ненчев

.
Илия Налбантов
Хибридната война в министерството на отбраната се развихря. След като военният министър обяви, че хибридната война е причина за атаката срещу генерал Шивиков, сега пак тя, като че ли изяде главата и на шефа на политическия кабинет Илия Налбантов. Той бе един от експертите, разработили прословутата Визия - 2020, в която имаше открити нападки срещу Русия.
 
Сега министър Николай Ненчев е решил да смегчи позицията на министерството на отбраната за Русия и като първа крачка  предприема уволнението на Налбантов, смятат експерти. "Като рие волът, на гърба му пада", коментираха те.

Припомняме, че Налбантов бе шеф на политическия кабинет и на Велизар Шаламанов и бе препоръчан да остане на поста на Ненчев именно от него.Запознати твърдят, че тази смяна военният министър е съгласувал със съветника на премиера ексминистър Аню Ангелов, който за пореден път е направил пирует на гърба на натовеца Шами.

Официалната версия за уволнението на Налбантов е, че не се е справял с организацията на работата на политическия кабинет. Но източници от МО твърдят, че основна причина е, че на няколко пъти е вземал решения, които дори не е докладвал на министър Ненчев и го е поставял в неловко положение. Изтъква се и "необходимостта от по-добра комуникация в Политическия кабинет и координация на ежедневните дейности, свързани с работата на министерството".

Илия Налбантов минава за един от подготвените теоретици в министеството на отбраната. Преди месеци той бе назначен и за шеф на Кризисния щаб на МО, който да поема ръковдството при управление на кризи.Сега се налага да се търси нов човек и на този пост.

Червен картон в МО е показан и на парламентарния секретар Пламен Даракчив. Той също се включи активно в агитката против Русия. Според нашите източници той вече си свърши работата, за която бе назначен като държавен служител -.досиетата на военното разузнаване са предадени в Комисията по досиетата. Сега  Даракчиев спокойно може да бъде преместен на служба на завет или уволнен.

Бушоните Налбантов и Даракчиев гърмят първи, защото МО сменя политика, коментираха офицери от Щаба на отбраната.
 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 10163 |12.06.2015 Само във Фрог: Чантаджии скриха супер предложение за утилизация . 24| 9806 |11.06.2015 Парамов пред Фрог: Домусчиев да иде на курс по статистика при Прокопиев . 18| 9505 |10.06.2015 Адв. Волева за Фрог: Новият ГПК е обида за хората . 8| 4314 |10.06.2015 Фрог видя: Пратиха две жандармерийски камионетки срещу доматите на Босия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads