Реклама / Ads
101| 25006 |02.11.2015 НОВИНИ

Фрог научи: МВР-шефове и ченгета панически напускат системата

.
МВР е залято със заявления за напускане, съобщи за Фрог високопоставен полицейски източник. Мерак "да хвърлят шапките" вече имат и много шефове. Ченгетата правят всичко възможно да получат 20-те заплати обезщетение при пенсиониране, преди да бъде окончателно отрязана дългогодишната привилегия. Вече има изготвено Постановление на МС, с което променити влизат в сила от 1 януари 2016 г.
 
Твърди се, че само в рамките на ден-два вече има над 300 молби за пенсиониране. Полицаите съзират дълбока конспирация в начина, по който 20-те заплати са били редуцирани на 5. През деня, когато Проектът за бюджет 2016 се е приемал на заседанието на МС в петък, никой не е подозирал какво се крои. „ Обикновено същият ден излиза стенограма, но за учудване на всички, такава не се появи изобщо. Едва в края на работния ден от кабинета на министър Румяна Бъчварова се вадят промените и се дават на синдикатите, за да се запознаят с тях. „Новината се разнася с мълниеносна сила в централната сграда на министерството и светкавично  още в петък  заявления за напускане подават директорът на „Човешки ресурси” Върбан Минков, шефката на „Правна дирекция” Нина Чинова, както началникът на финансовата дирекция Йордан Пеев. Явно са бързали, за да влязат в срока, в който биха могли да си вземат парите. Всички останали сме поставени пред свършен факт”, оплакаха се редови полицаи. Те се чувстват предадени от управляващите, тъй като в случая не са им оставили никакъв полезен ход. В момента ченгетата си обясняват по нов начин назначението на Румяна Бъчварова за техен шеф. Те смятат, че орязването на парите е било планирано много отдавна и като външен за системата човек, тя би могла да направи всичко много по-лесно, без да влага емоции и чувства.

Твърди се, че шефовете в МВР в момента са притеснени от това докъде може да скочи напрежението в системата и дали премиерът Бойко Борисов няма да реши в един момент да се раздели с някой от тях, за да тушира напрежението. Синдикалисти споделиха, че зам.-министърът Цвятко Георгиев се е обаждал на всички синдикални организации, с молба да пуснат обръщение, в което да посочат, че политическото ръководство стои за служителите.

Очаква се утре да има малко повече яснота около създалата се криза. В 9 часа синдикални ръководители ще разговарят на четири очи с финансовия министър Владислав Горанов. В 11 часа пък всички синдикални организации ще дадат пресконференция. По-рано днес шефът на Синдикален алианс „Сигурност” Галентин Грозев заяви пред Фрог, че от сряда полицаите започват да блокират всички възлови пътни артерии в страната.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 6362 |02.11.2015 М. Екимджиев за Фрог: Чрез Георги Колев властта контролира административното правосъдие . 73| 14199 |02.11.2015 Фрог научи: Ченгета се вдигат на протест, блокират магистрали и кръстовища . 17| 11439 |02.11.2015 Фрог научи: Европа спира източването на милиони за сметка на гъски и пчели . 101| 33862 |31.10.2015 Само във Фрог: Махат 20-те заплати в МВР от Нова година

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads