Реклама / Ads
8| 7031 |28.10.2014 НОВИНИ

Фрог научи: Веселин Вучков с най-голям шанс да оглави МВР

.
Веселин Вучков
Трима мъже имат шансове да седнат в министерското кресло в МВР, научи Фрог нюз от политическите среди. Вече се завърта рулетката на кадровите назначения по върховете и парламентаристите почнаха да шушукат в кулоарите.
 

С най-стабилни позиции в момента е бившият зам.-министър на ведомството Веселин Вучков. Той беше народен представител в 42-то НС. Сега също е депутат от ГЕРБ. Причината да го номинират е добрата му юридическа подготовка.  От биографията му става ясно, че след като завършва право през януари 2003 година, защитава дисертация на тема: „Предмет и тежест на доказване в наказателното производство“. Така става „доктор по право“. От 2010 г. е доцент по наказателен процес. За него казват, че е много честен и  принципен. Също изпълнителен и лоялен към партийното началство.

 

Друга, не по-малка възможност има в горещия стол да седне друг бивш зам.-министър на ведомството. Става дума за Димитър Георгиев. Той  е бил директор на дирекция "Международно оперативно полицейско сътрудничество". В системата на МВР постъпва през  октомври 1993 г., когато започва като инспектор в Национална служба "Сигурност". Бил е представител на България в управителния съвет на Европол и в Генералната асамблея на Интерпол.

 

Политиците не изключват и вероятността настоящият министър Йордан Бакалов да остане на поста си, въпреки голямата партийна конкуренция за мястото. Причината е, че много бързо се е ориентирал в обстановката и започнал да действа със замах. Отделно от това успокоил напрежението в редиците на ченгетата, които се чувствали буквално смазани от предходния министър Цветлин Йовчев, заради драстичните рокади и съкращения. Бакалов е харесван и от посланиците на страните от ЕС в София, както и от партньорските служби, въпреки краткото време, през което ръководи ведомството.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 37| 10129 |28.10.2014 М. Радева за Фрог: Не съм виждала Борисов такъв . 5| 5998 |27.10.2014 Само във Фрог: Бащата на Борислава искаше да се жалва в ГДБОП, засега отлага . 0| 6447 |24.10.2014 Фрог научи: Откриха убийцата на Севиля . 6| 6617 |23.10.2014 Фрог научи: В ДАИ-Плевен си докарвали по 70 бона на месец от рекет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads