Реклама / Ads
43| 11217 |04.03.2015 НОВИНИ

Фрог научи: Вучков напуснал заради Писанчев

.
Писанчев прогони Веселин Вучков
Ябълката на раздора в МВР и този път се оказа шефът на ДАНС Владимир Писанчев, заради когото вътрешният министър Веселин Вучков е подал оставка, научи Фрог нюз от народни представители.
 

Осем дни преди да вземе съдбовното си решение, Вучков поискал среща с премиера Бойко Борисов, за да го запознае с плана си да освободи Владимир Писанчев. Министър-председателят до последно отлагал обсъждането на ръководителя на ДАНС. На края, когато срещата станала неизбежна, Борисов отказал да се раздели с Писанчев. „Той се позовал на закона, като кофти го е разтълкувал”, коментират депутати.

Тогава на Вучков му станало ясно, че неговата работа ще бъде контролирана и дирижирана непрекъснато и предпочел да напусне ведомството.

След като оставката била поднесена на премиера, неговото вице Румяна Бъчварова надълго и нашироко убеждавала вътрешният министър да размисли, но той бил непреклонен. Депутати от различни парламентарни групи също го разубеждавали, но той и тях не послушал.

 

Всички харесвахме Вучков. ГЕРБ подканяха Реформаторския блок да се намеси, тъй като те го обвиниха, че бил техен човек, което е абсурдно, казват народни представители.

 

За заместници на министъра в оставка се спрягат обичайните имена – Атанас Атанасов, Красимир Ципов и Методи Андреев. „Атанасов много иска да стане. Методи Андреев обаче има по-големи шансове, защото минава и за реформатор, и за гербер. Но той няма организационни качества”, дават оценка депутати.

 

Писанчев е убеден, че няма да бъде пипнат. Той е абсолютно спокоен. Когато е идвал в НС, се държеше така аругантно с нас, с което ни показваше, че е непоклатим. Знае, че Бойко Борисов ще го държи, продължават народните представители.

 

Тръгването на Вучков ще постави на изпитание отново коалицията. Спорове и скандали вероятно ще има около избора на неговия заместник. Ако предложението не е консенсусно, ГЕРБ, за да получи мнозинство при гласуването, пак ще потърси подкрепата на ДПС, което ще увековечи пиенето на кафе.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 4497 |04.03.2015 Радан Кънев: Подкрепяме работата на Вучков . 4| 4491 |04.03.2015 Симеонов за оставката на Вучков: Ей, голяма работа! . 11| 5147 |04.03.2015 Вучков: Няма да оттеглям оставката си . 8| 4553 |04.03.2015 Кънев се надява да няма зависимост или Лазаров, или Вучков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads