Реклама / Ads
8| 4802 |06.11.2015 НОВИНИ

Фрог око: Знаел ли е министър Ненчев, или не? На какво да вярваме?

.
Полковник от резерва Валентин Цветанов
Ако до настоящия момент медиите не бяха „разнищили” въпроса с проектобюджета и предложенията „Горанови”, станали дефакто с гласуването в правителствено заседание на „предложения на Министерския съвет” - какво ли щеше да бъде?!
 
И след публикацията, озаглавена „Ненчев гласувал за Бюджет 2016, но не знаел за орязването на социалния пакет”, става все по-ясно, че когато министър Ненчев казва нещо, то трябва да бъде проверявано - защото вече на думите му едва ли може да се вярва!

В Otbrana.com, на 17 август т.г. беше написано: „МО реагира, опроверга информацията за участие в намаляване на 20-те заплати при уволнение. МВР е още по-категорично в съобщението си. То посочва, че ще продължи да провежда политика за запазване на размера на полагащите се обезщетения”.

И през август, и сега, начело на двете министерства са същите министри!
На казаното и написаното тогава ли да вярваме или на това, което правят и казват тези министри сега?! Може ли министър Ненчев да признае грешката си, така че да му вярваме?!

Министърът може и да не е знаел за предложеното от колегата си Горанов и затова го славослови в изявлението си от 30 октомври. Но след това, след като разбра - поиска ли министър Ненчев да се спре проектопредложението, и да се съгласува с него и другите министри, преди да бъде разисквано в Народното събрание? Отговорът е - НЕ!

Как тогава да вярваме на министър Ненчев?

На 3 ноември, в Ямбол, министър Ненчев каза и това е публикувано в официалния сайт на МО: „С проектобюджета за следващата година Българската армия ще получи повече спокойствие”. То се видя дали Българската армия получи спокойствие!

Как да вярваме на министър Ненчев?

На същия 3 ноември министър Бъчварова заяви, че „промените били обсъждани между нея и Горанов от два месеца”. Да вярваме ли на министър Ненчев, че не е знаел за тези обсъждания между двама свои колеги-министри? Ако е така, то в Министерския съвет и извън него министрите или не си споделят помежду си, или не казват на г-н Ненчев какво обсъждат във финансов план?!

Как тогава да вярваме на министър Ненчев?  

На 4 ноември министър Ненчев заяви, пак от сайта на МО:

„Статутът и социалните придобивки на военнослужещите бяха защитени. През последните дни Министерството на отбраната положи огромни усилия да убеди държавното ръководство в необходимостта от запазването на съществуващата нормативна база в Закона за отбраната и Въоръжените сили на Република България (ЗОВСРБ), която регламентира статута на военнослужещите.”  Тогава министърът написа и думите: „Никога не съм се съмнявал в мъдростта и далновидността на държавното управление в лицето на президента на Републиката, министър-председателя и колегите министри”.  

След като и след няколко дни на протести Министерският съвет все още поддържа да има намаление в обезщетенията и в отпуските - „какво е защитил” министърът на отбраната и все още ли да вярваме на думите му?

На 5 ноември, не само в Националния исторически музей, на въпроси от страна на медиите „Как ще се отнесе към военнослужещите, които протестират?”, министър Ненчев заяви, че ще има дисциплинарни наказания и цитира чл. 184 от ЗОВС!

В текстовете на Закона обаче никъде не е записана думата „протест”! Никъде в Закона не е записано, че военнослужещите нямат право на протест! В текста на цитирания от министър Ненчев законов член е казано: „Военнослужещите нямат право на стачка и на синдикална дейност.”

Тогава, на какво основание министърът ще наказва военнослужещите ако те протестират по начин, който не им е забранен от Закона?!

Тогава, когато министър Ненчев говори - все още ли да му вярват хората?!

Отговорът е ясен!

Полковник от резерва Валентин Цветанов
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 6354 |06.11.2015 Мика Зайкова: Какафонията е пълна, финансовият министър реформира МВР . 18| 7634 |06.11.2015 Ген. Атанасов: Министър Горанов провокира агресията на полицаите . 10| 6465 |05.11.2015 Фрог научи: Пращат СПС срещу протестиращите . 0| 5064 |05.11.2015 Министър на образованието поема кормилото на Румъния

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads