Реклама / Ads
1| 4328 |14.09.2015 НОВИНИ

Фрог позна, че делото „Килърите” ще бъде отложено

.
Членовете на групата "Килърите" търсят начин да бъдат оправдани
Делото срещу групата за мокри поръчки „Килърите” е отложено заради защитника на подсъдимия Петър Стоянов-Сумиста. Той представил документ, че е ангажиран по друго дело и не може да вземе участие на заседанието на Варненския апелативен съд. Любопитното е, че именно въпросният адвокат натискаше най-много делото срещу Сумиста да бъде върнато на втора инстанция.
 
Още вчера Фрог нюз допусна, че не е изключено да станем свидетели на поредните циркове, които се разиграват от участниците в процеса, с цел той да се проточи максимално дълго. Допуска се, че така се печели време, за да може някои от свидетелите да бъдат притиснати да се откажат от показанията си. Бизнесмени, близки до Сумиста, са обиколели вече някои от тях с подобна оферта. Срещу услугата са обещани пари „колкото поискат”. Не се изключва и вероятността да се търсят начини да се въздейства на магистратите, от които зависи изхода на делото.

Заради отсъствието на адвоката, съдът отложи делото за 18 и 19 ноември. На защитникът бе наложена глоба в размер на 100 лв. заради несвоевременното подаване на молбата за отлагане на делото. Въпреки че Найденов е бил призован още през месец юни на заседание в Специализирания наказателен за датите 14 и 15 септември, едва на 12 септември той е уведомил с молба Апелативния съд във Варна, че иска отлагане. Преди да насрочи датата за следващото съдебно заседание Варненският апелативен съд се произнесе по исканията на Янко Попов и на Георги Вълев за изменение на мерките им за неотклонение. Защитата на Попов е посочила влошеното здравословно състояние на подсъдимия като сериозно основание за изменение на процесуалната мярка за принуда. Съдът назначи експертизата и указа на експертите да се произнесат дали здравето на подсъдимия му позволява да присъства в съдебно заседание и да пребивава във варненския затвор.

Молбата за изменение на мярката за неотклонение на Георги Вълев остана без уважение. Той вече има влязла в сила присъда от 8 години затвор за лихварство.
Магистратите са категорични, че няма пречка Вълев да търпи наказание „лишаване от свобода” в затвора в Бургас и мярка за неотклонение „задържане под стража” и потвърди най-тежката процесуална мярка за принуда спрямо него.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 4827 |14.09.2015 Цветанов e оправдан по делото за отказ да разреши прилагане на СРС . 3| 4796 |13.09.2015 Гледат делото срещу Сумиста и групата му за две убийства . 15| 9413 |09.09.2015 Д-р Найденов за Фрог: Бежанците ни носят СПИН и проказа . 58| 11819 |08.09.2015 А. Симов за Фрог: Русия ни изпробва със самолетите, ние елементарно се хванахме

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads