Реклама / Ads
2| 7705 |02.11.2017 НОВИНИ

Фрог установи: Комисията за конфликт на интереси харчи 1,5 млн. лв., но не работи 4-та година

.
Прехвалената от властта Комисия за конфликт на интереси, чиито годишен бюджет е 1, 5 млн. лв., не работи вече 4-та година. Това установи проверка на Фрог нюз. Причината е, че двама от екипа й са напуснали през 2013 г. и до ден днешен местата им са вакантни. По закон парламентът трябва да избере новите членове, но това все още не е сторено. Никой до този момент не е потърсил сметка или да е прекратил прахосничеството.
 
Куриозното е, че служителите, които са около 40 души,  продължават да взимат заплати които са средно по 1800 лв. Комисията беше раздирана от скандали. Заради тях се превърна в олицетворение за задкулисно политическо влияние.
Първият, която „изгърмя” беше председателят Филип Златанов Тефтерчето. Той напусна с гръм и трясък, след като се разбра ,че в тефтерче е записвал поръчки кой от властта да бъде „ударен”.

Тефтерчето получи условна присъдата заради непубликуването на информация за проверка за конфликт на интереси срещу президента Росен Плевнелиев. Според съда той е виновен и за това, че не е уведомил бившата заместник-шефка на комисията за финансов надзор и президентския екссъветник Димана Ранкова, че срещу нея има решение за конфликт на интереси.

Междувременно двата скандални дневника на Златанов изчезнаха от колата на експерт, бивш служител на Държавна сигурност. Той трябвало да им направи анализ, но ги оставил в автомобила си, за да отиде до тоалетната в храсти край пътя. Когато се върнал, от скандалните тефтери нямало следа. Мистерията бе обявена като кражба, която и до момента не е разкрита.

Другият член на Комисията- Сабрие Сапунджиева напусна малко след Филип Златанов. Още преди да спре работа се разбра, че Комисията за конфликт на интереси се оказа скъпа и неефективна структура. Оказа се, че под 30 процента от решенията й  само  се потвърждават от Върховния административен съд.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 13731 |02.11.2017 Фрогоко: Лъжа излезе офертата за нови F-16, депутати питат за новия изтребител . 3| 6307 |02.11.2017 Фрогоко: След намеците за корупция съдия Дончева излиза чиста като сълза . 0| 6346 |31.10.2017 Адв. Спасов разкрива пред Фрог ”уловките” в новото ГПК . 3| 6072 |31.10.2017 Ст. Делийски за Фрог: Министър д-р Петров го отстраняват по същия начин като проф. Танев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads