Реклама / Ads
64| 5385 |22.03.2009 НОВИНИ

FROGNEWS.BG сменя визията си, но нрава - не!

.
Додето имаме ръце и крака, и кръв в жилите си, и огън в сърцата си, нашето отечество все има нужда от нас. Ако не днес, то утре ще удари пак часът. ...Мен все ми се чини, че работите ще се променят: скоро ще се размири политиката и нашите ръце не ще останат празни, и нашите сърца ще затуптят и ще викнем: смърт или свобода! ...Да живей България!
 
Така рече Странджата на хъшовете преди 140 години. Днес в страната ни летят мерцедеси, на брега на Дунав бичи ток АЕЦ „Козлодуй", с някогашните хазяи на хъшовете - румънците сме в ЕС, имаме си като всички останали парламент, президент и Мис България, имаме си даже ВИП Брадър и мафия. Всичко си имаме. Но си нямаме свобода. На книга я имаме, но я нямаме в душите си. Нямаме си и свободни медии. Имаме, ама не са съвсем свободни. Задушава ни пак усещането, че друг се разпорежда с живота ни. Дали е от голямото полицейско нахлуване в личния ни мир чрез телефони и интернет, дали е заради пълзящата криза или заради обвитите в неискреност ходове на политиците?... Не знаем. Сигурно от всичко по много. Но че нещо лошо ни е напълзява, се усеща почти физически. Подсказва го и увеличаващия се стремеж към истината, към малко парченце от нея поне. Най-лошото обаче е, че сме разделени. Водим битката за оцеляване поотделно, като изгубени войници на чужда територия. У нас, в България, все по-често се чувстваме като чужди или на чуждо място... А не е редно да е така.

Затова идваме при вас, нашите братя и сестри, ние от FROGNEWS.BG. Идваме със скромните си възможности, но с огромното си желание чрез новините, коментарите и анализите да поговорим за Свободата, за нормалния човешки живот, който сякаш някой издърпва от ръцете ни. Във времена като днешните това не може да стане красиво, а с висок и креслив глас, който да се чуе надалеч. Отдавна жабата не предлага онази перспектива на принцеса, с която бяхме свикнали от приказките.  Днес тя има друга мисия: да вдига шум, когато лъжите ни дърпат за краката в блатото на всекидневието. Малкият страж на глътката въздух, която ни дава шанс.

frognews_300_250.jpg„...Мен ми се чини, че работите ще се променят", казва Знаменосеца Странджата, вдигайки тост за скъпата България. И днес мечтите ни се свързват пак с очаквани промени. Чудеса обаче не стават. Трябва да ги изминем стъпка по стъпка, да ги изстрадаме, да ги отвоюваме дори. Всеки със своя малък, но важен принос.

Ето защо ние изоставяме старата визия на сайта и ви предлагаме един нов FROGNEWS.BG. След няколко дни ще ни видите с нова премяна в Интернет. Нещо като „Пролет пукна, ние - да".  Желанието и мотивът ни е да отговаряме на високите критерии на нашите читатели. Като ще водим битката за истината, нека да изглеждаме добре - новите хъшове, като рицарите! Напред през кръстопътя! Пък ако някой ден... Знаете кога хайдутите са надявали бялата риза. Но не е дошло времето. Предстои ни заедно дълъг път, труден път, но сладък път, защото крайната цел е велика. Не се притеснявайте, сменяме само доспехите, за повече ефективност, както се казва, че дори и за ефект. Сърцата ни остават същите: предани на свободното слово и на вас, хилядите ни верни читатели.

FROGNEWS.BG може да си смени визията, стайлинга, както е модерно да се казва днес, но нрава - не. Целта е ясна: заедно да се докопваме ден след ден до парчета от истината, докато сглобим пъзела.

Премиерата е след дни. Да живей свободното слово! Да живей България!

Хъшовете не умряха напразно, нали...

 

FROGNEWS.BG

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 5427 |30.11.2008 В. Сидеров: Сега трябва да се сменят министри . 4| 8916 |25.11.2008 Сменят информационните табели по пътищата до края на месеца . 28| 6126 |24.09.2008 Frognews.bg: Ще работим! Заплахите не ни плашат! С двоен хъс сме! . 13| 6199 |31.05.2008 Бомба в МВР: образовани кадри сменят старшините-началници

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads