Реклама / Ads
11| 8860 |16.02.2018 НОВИНИ

Фрогоко: Борисов подчини и НЗОК

.
Бойко Борисов Източник: БГНЕС
Дали от некомпетентност, дали в изблик на откровение премиерът Борисов заяви в Мюнхен, че здравният министър трябва да избира шефа на НЗОК. Това обаче не може да стане, тъй като по закон управителят на Касата се избира от парламента.
 

„Виждал съм се с Плочев и сме разговаряли. Тази тема ми се вижда страна. Като се прибера ще ги поканя на среща и ще видя какво става. Милиарди се вкарват в здравеопазване и все има дупка. Аз имам принцип всеки министър да си работи със свой екип. Ще проведем разговор за оставката и ще видим. Редно е новият министър да си доведе свой екип. Това, което прочетох за заплахи, ще го проверя, като се прибера”, коментира Борисов в Мюнхен.

 

"Управителят на НЗОК се назначава и отстранява единствено от парламента. Проф. Плочев не може да бъде уволнен от здравния министър Кирил Ананиев, както и от премиера Борисов. Той може да си тръгне по собствено желание или по искане на Народното събрание. Именно заради това правило проф. Плочев се е обърнал за финансова помощ към институцията, която го е назначила. Той иска актуализация на бюджета, за да се уредят международните плащания. Освен това трябва да поиска още 130 млн. лева, които НЗОК дължи от 2015 г. за надлимитна дейност. За това има и съдебно решение. Българските лекари не сме втора ръка хора, че да се бавят неизплатените ни пари", заяви пред Фрог нюз д-р Николай Болтаджиев от МБАЛ „Света Богородица”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5514 |15.02.2018 Русия: Борисов да стане руснак и да гласува

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads