Реклама / Ads
2| 16099 |10.02.2017 НОВИНИ

Фрогоко: Ген. Янев махна служебен министър от военното министерство

.
Министър Стефан Янев
След уволнението на приближените от политическия кабинет на министър Ненчев, ген. Стефан Янев не се поколеба да покаже вратата на бившия служебен министър Тодор Тагарев и на няколко директори на дирекции. ”Метенето на стълбата” във военното министерство ще продължи и идната седмица.
 
Въпреки протекциите от много страни вече не е на поста си един бивш служебен министър и до оня ден шеф на Института по отбрана "Цв. Лазаров" Тодор Тагарев. Барабар с него си тръгва и компрометираният в армейските среди  негов заместник Станимир Георгиев. Тагарев минава за човек на друг един служебен министър Вализар Шаламанов. За него са се застъпили някои видни български натовци, но и те не са успяли да му помогнат да се задържи на поста си. Тагарев вземаше дейно участие и в Ненчевата агитка с нападки против президента Радев. Засега Тагарев ще се задоволява с немалката си заплата като наблюдател на ОССЕ в Украйна.За мястото на Тагарев претендира един бивш шеф на института полковник от резерва Балабанов, за който пък излезе документ, че е сътрудник ДС.

Аут от министерството на отбраната е и главният директор на главна дирекция "Отбранителна аквизиция" Борислав Попов, назначен от бившия министър Николай Ненчев без конкурс. Той беше един от най-верните хора на военния земеделец и изпълняваше нарежданията му безогледно в нарушение на държавния интерес.Треперят за местата си и други директори - на дирекция "Проекти", "Правно-нормативна дейност" и др.

Източници на Фрог нюз ни довериха,  че е вдигнат мерника на и. д. директор на дирекция „Социална политика” в Министерството на отбраната Диян Валянов, на дясната ръка на Ненчев и шеф на протокола полковник Петър Костадинов / сега в Инспектората/ и на шефа на агенция "Военни клуове и военно - почивно дело"  Петър Манолов.

За радост на половината министерство и коменданството полковник от резерва Румен Василев вече е не е шеф на кабинета на министър Янев. Той бе такъв само десетина дни. На негово място е назначен господин със запомнящо се име - Курташки.

Учудващо за мнозина в екипа на служебния министър и вицепремиер Стефан Янев остава като съветник бившата зам.-министърка на Ненчев Десислава Йосифова. Окопали са се засега и други верни Ненчевци като началниците на отдели Георги Бояджиев и Аделина Николова, докарани лично в МО от актрисата и шеф на политическия кабинет на Ненчев Валерия Кардашевска.

Засега постоянният секретар Тотев остава на поста си, но през март ще има конкурс за мястото му.

Калин Джумайски
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 8362 |08.02.2017 Фрогоко: Партийни лупинги на пилоти №1 на земята . 1| 6189 |07.02.2017 ФРОГОКО: Д-р Шарков се намърда в ИАМО без конкурс . 7| 14065 |06.02.2017 Фрогоко: Махнаха хора на Ненчев от военното министерство . 4| 4204 |05.02.2017 Ген. Стефан Янев допуска избори без машинно гласуване

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads