Реклама / Ads
11| 7417 |19.09.2018 НОВИНИ

Фрогоко: От ”Локхийд Мартин” предложиха F-16V за българските ВВС

.
F-16V
Модификация на F-16 - блок 72, ще бъде предложена в процедурата за избор на нов многоцелеви изтребител за българските военновъздушни сили, обявиха от ”Локхийд Мартин”.
 

В момента няма нито един произведен нов F-16 от последната модификация, но има сключени няколко международни договора за модернизация до новия стандарт, сред които за 70 самолета от Бахрейн. Въпреки това от "Локхийд Мартин" уверяват, че ще успеят да изпълнят изискванията на проекта на правителството. Те са, че доставката на първата партида изтребители трябва да започне в рамките на две години от подписването на договора. Дотогава трябва да бъдат получени минимум два самолета, а всички поръчани да се доставят в рамките на три години от първата доставка. Проектът предвижда да бъдат купени още 8 изтребителя във втората му фаза.

 

Старши мениджър в "Локхийт Мартин" Джеймс Робинс, обяви, че от компанията ще предложат всички необходими системи, симулатори и обслужване на самолетите до края на жизнения им цикъл. Той каза, че F-16V е самолет от четвърто поколение, но използва системи от пето поколение, които са на оборудване в F-22 и F-35. Сред тях са подобрен радар и система за информация, която стига до пилота в реално време; система, предпазваща от сблъсък със земята, която спасява пилота, ако евентуално загуби съзнание; по-голям обсег на действие и прицел с точност на снайпер.

 

Според Робинс F-16V може да лети до 2045 г. и има живот от 12 000 часа, което е повече от всичко предлагано. САЩ планират да оперират с F-16V заедно с F-22 и F-35.

Ранди Хауърд каза, че се търси начин да се отговори на изискването за индустриално сътрудничество. "Реалистично България няма да може да може да прави части за българските изтребители, но търсим начини за сътрудничество и ще ги предложим. Правим го навсякъде по света", каза Хауърд.

 

Засега не е ясно дали F-16V ще ни бъдат предоставени на разсрочено плащане, което е много важно за България. И второ много важно - дали ще има офсет, както предлагат от СААБ.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4440 |09.09.2018 Фрогоко: В пиков час косят тревата на АМ „Тракия”, шофьорите на тръни . 2| 12956 |15.08.2018 Фрогоко: Поправка с име на жената на шефа на НСО - наредба ”Теменуга” . 1| 6000 |09.08.2018 Фрогоко: Няма не само кандидати за военни пилоти, не достигат ядрени специалисти, други кадри . 6| 5057 |26.07.2018 Фрогоко: Депутатите глухи за отмяна на лобистките закони

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads