Реклама / Ads
7| 14086 |06.02.2017 НОВИНИ

Фрогоко: Махнаха хора на Ненчев от военното министерство

.
И във вонното министерство няма пет-шест. Само седмица след старта на служебното правителство от министерската сграда са махнати почти всички хора от политическия кабинет на бившия военен министър Николай Ненчев. Вън са и двамата заместник-министри - Десислава Йосифова, прочула се с полската връзка за МиГ-29 и лидера на етническа партия Орхан Исмаилов.
 
Почти заедно с министър Ненчев поста си напусна и медийният му съветник Бойко Станкушев.  Журналистът стана известен по време на президентските избори със заповедта му в армейския вестник да бъде публикуван материал, подписан от Ненчев, в който в петнадесетина точки се оплюваше тотално новият президент Румен Радев.

Изгонен от сградата на "Дякон Игнатий" е и журналистът Пламен Даракчиев. Бившият активист в "Подкрепа" и приближен на президента Желев започна службата си в министерството на отбраната като парламентарен секретар. Но скоро е свален от тази длъжност и назначен на висока позиция в пресцентъра на ведомството, където се е разписвал срещу 3000 лв. заплата. Служители в МО свидетелстват, че през последните месеци въпросният Даракчиев не се е появявал във ведомството. Нямал е дори стая или кабинет в сградата. Но си е прибирал заплатата.

Аут за втори път от военното министерство е и говорителят му, той и шеф на Информационния център на Министеството на отбраната Владислав Прелезов. Малко преди да бъде уволнен, той плюл яко по бившия си работодател министър Николай Ненчев и по началничката на политическия му кабинет Валерия Кардашевска, която го довела в министерството. Служители в информационния център твърдят, че след като видял заповедта си за уволнение, Прелезов потърсил съдействие за оставане от вицепрезидента Илияна Йотова, с която се познавали от БНТ. После поискал рамо и от здравния министър Илко Семерджиев, с който преди години били нещо като приятели и партньори. Но и на двете места ударил на камък. Заповедта била подписана лично и категорично от вицепремиера и нов министър на отбраната Стефан Янев.

Почти 100% от хората в политическия кабинет на Ненчев са уволнени или са си подали оставка. Местата са си опазили някои от приближените му военни, които са изпълнявали задълженията си по устав и закон. На места може да са се прикрили и "Ненчеви спящи клетки", които да очакват под прикритие изборите.

Оказаха се неверни твърденията в някои медии, че е уволнен постоянният секретар Добромир Тотев. Засега той запазва поста си.

-------------------------------------------------

В Министерството на отбраната са назначени наши колеги  военни журналисти. Румяна Станимирова е шеф на дирекция "Връзки с обществеността", а Евгени Генов е медиен съветник на министъра на отбраната.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 12608 |05.02.2017 Дани Каназирева: Кунева е безпринципна - уреждаше свои хора . 1| 5604 |03.02.2017 ФРОГОКО: КЕВР се "продаде" на ”Софийска вода” и ни върна в 1999 г. . 5| 5479 |02.02.2017 ФРОГОКО: ВАС се извъртя за пръстовите отпечатъци под натиска на Москов . 3| 8754 |02.02.2017 ФРОГОКО: Уволниха дисциплинарно човека на Москов в НЗОК

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads