Реклама / Ads
0| 4562 |10.11.2016 НОВИНИ

ФРОГОКО: Наши емигранти от Гърция и Германия протестират у нас срещу олигархията

.
Десетки хора се събраха пред президентството, за да осъдят олигархията в държавното управление, предаде репортер на Фрог нюз. Те призоваха виновниците за упадъка на страната да си ходят, за да не се налага те да я напускат. Протестът започна пред президентството, мина през БНБ и завърши пред Финансовото министерство.
 
Хората потърсиха отговорност на политиците, представляващи тези институции за безобразията в България. Едно от които е фалирането на КТБ.

Протестът бе организиран от НПО „Ние, гражданите”, които зовяха да се спрат корупционните схеми на силните на деня и те да бъдат разследвани. Брожението бе подкрепен от българи, живеещи в Гърция и Франция, които са станали жертва на фалирането на КТБ.

 

Сред протестарищите бе и съдия Румяна Ченалова, която заяви, че знае как е разграбена банката.

 

„Тук съм заради безцеремонното разграбване на КТБ. Фалитът е предварително замислен. Знам, че Делян Пеевски заедно с Владимира Янева избираха квесторите и синдиците на банката. За мен е ясно, че банката е умишлено фалирана. Единствената цел е това, което е остнало от нея, да потъне в производството по несъстоятелност към близки на Делян Пеевски и може би на Бойко Борисов на нищожни цени. Затова съм тук, защото знам  истината. Искам да подкрепя ощетените и ограбени хора. По материали в медии виждам огромните спорове за това дължат ли се държавни такси в производствата по оспорване на вземанията. Моето лично мнение като юрист е, че производството по несъстоятелност е охранително производство и не може да се третира като искове, за да се събират 4% държавна такса. Трябва да се третира като вид жалби, на които да се начисляват минималните такси от 25 лв. Когато съм била в СГС не сме начислявали такива такси. Целта е хората да се откажат да си търсят правата – те първо са загубили спестяванията, които са имали и няма как да внесат такса включително при загуба да внесат такива суми. Ето защо трябва реформа не само в съдебната власт, а и в законодателната, изпълнителната... и може би само мажоритарният избор би решил този проблем”, заяви пред Фрог нюз съдия Ченалова.

 

"Вложител съм в КТБ със сума надгарантираната. Фалитът на банката е планиран грабеж. Борим се за собствените си пари и труд. Днес се навършват 27 години от промяната в България, но за тези години много неща не са както трябва да бъдат. Братята ми живят в чужбина, преди не мислех да последвам примера им, но сега съм готова за това. Ако не настъпи промяна, ще бъда следващият напускащ България", заяви Пенка Маринова, вложител в КТБ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3740 |07.11.2016 Кунева: Нашите избиратели ще гласуват за ГЕРБ . 11| 5001 |06.11.2016 Фрогоко: Грандиозни опашки се извиха в Берлин. И не мърдат . 2| 7895 |05.11.2016 Фрогоко: Как се живее ”во чрево адово”, т.е. в софийската ”Овча купел” през 21 век . 1| 6973 |02.11.2016 ФРОГОКО: Мондешки по баровски в съда - с автомобил S класа и шофьор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads