Реклама / Ads
1| 5568 |12.10.2016 НОВИНИ

Фрогоко: Новият ректор на МУ спуснат от проф. Начев?

.
Проф. д-р Виктор Златков
Дали с избирането на гинеколога проф. Виктор Златков за ректор на Медицинския университет в София ще се пресекат далаверите във ВУЗ-а? Ако съдим по отказа му преди месеци да продължи да оглавява Майчин дом, то от него трябва да се очаква да пресече всички порочни практики в медицинския институт, оглавяван дълго от разследвания проф. Ваньо Митев. Според запознати, на него няма да му се даде възможност да се противопостави на корупцията, а ще бъде принуден да я продължи.
 

Припомняме, че проф. Златков написа писмо на здравния министър д-р Петър Москов, с което посочи всички свои несъгласия по отношение на водената от него политика. На негово място Москов се опита да сложи свой човек без конкурс, но ролята на медиите си каза думата и планът не сработи.

 

Според запознати, председателят на Общото събрание на МУ проф. Генчо Начев има пръст в избора на гинеколога. „Или са го подвели, или върху него е оказан натиск. Борбата е за едни 80 млн. лева извън бюджетната сметка на МУ”, коментират лекари, които познават проф. Златков.

 

Ако новият лекар не се поддаде на влиянието, най-вероятно ще го споходи съдбата на наследничката на проф. Митев проф. Вихра Миланова, която изкара само няколко месеца на поста. Говори се, че зад нейния избор е стоял самият Митев, но след като тя е отказа да играе по свирката му, той й е подготвил пуча.

 

Вчера тя бе свалена на тъмно. На линчуването й не бяха допуснати журналисти и хора, които я подкрепят. Сред тях са БЛС и лекари от Александровска болница.

 

Фрогнюз се опита да се свърже и с проф. Златков, и с проф. Миланова, за да обяснят защо при закрити врати е станала смяната на караула, но никой от тях не си вдигна телефона. По-късно стана ясно, че проф. Миланова ще оспорва отстраняването й.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5672 |11.10.2016 Борисов бесен: Нямам връзка с новия ректор на Медицинския университет! . 4| 4933 |11.10.2016 Шуреят на Борисов избран за ректор на Медицинския университет . 1| 15755 |11.10.2016 Фрогоко: Шефката на „бежанския съд” напуснала, след проверка на робатата й . 0| 3677 |11.10.2016 Махнаха ректора на Медицинския университет с 263 гласа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads