Реклама / Ads
0| 5316 |15.12.2016 НОВИНИ

Фрогоко: Отпускат 11 млн. за фрегатите Е-71, искане за 238 бойни машини

.
Ще бъде изпратено искане за информация до потенциалните изпълнители на проекта за придобиване на 238 нови бойни машини на пехотата за 3-те бойни батальонни групи от състава на една механизирана бригада. От неизползваните средства от военния бюджет за текущата година са били отпуснати 11 млн. лева за стартиране на модернизацията на фрегатите тип Е-71.
 
В Централния военен клуб в София AFCEA – секция София проведе конференция, посветена на 70-тата годишнина от създаването на Armed Forces Communications and Electronics Association – международна асоциация на специалистите по комуникации и електроника в интерес на въоръжените сили с повече от 150 подразделения в цял свят.

В събитието с фокус върху модернизацията на секторите отбрана и сигурност участваха заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов, заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов, постоянния секретар на МО Добромир Тотев, началникът на Института по отбрана Тодор Тагарев, командири и заместник-командири от видовете въоръжени сили, представители на МО, Сухопътни войски, Военно-въздушните и Военноорските сили.

Конференцията произведе новината, че на Съвета по отбрана от края на миналата седмица е решено да бъде изпратено искане за информация до потенциалните изпълнители на проекта за придобиване на 238 нови бойни машини на пехотата, за пълното обезпечаване на 3 бойни батальонни групи от състава на една механизирана бригада.

Сякаш извън фокуса на медийното отразяване останаха обаче поне две новини, свързани с военноморския флот. В словото си по време на откриването заместник-министър Запрянов съобщи, че от неизползваните средства от военния бюджет за текущата година са били отпуснати 11 млн. лева за стартиране на модернизацията на фрегатите тип Е-71, които в момента са сред основните бойни кораби на ВМС.

В специалния панел, посветен на развитието на флота, стана ясно, че под модернизация всъщност следва да се разбира възстановяване на параметрите на сензорите, бойната информационна система за управление и въоръжението на корабите, което да позволи оставането им в строя през следващите години.

В същия панел се роди и втората новина, свързана с бъдещето на ВМС. Тук варненската корабостроителница МТГ Делфин беше единствената българска компания, която представи цялостно решение за бъдещия патрулен кораб на родния флот. Благодарение на споразуменията си за патрньорство с водещи европейски производители на въоръжени системи платформата на МТГ Делфин ще бъде наситена с първокласни образци на въоръжение и техника, превръщайки кораба във високотехнологичен продукт с експортен потенциал.

В панела участие взеха също така представители на Damen и DCNS – корабостроители от Холандия и Франция, които също очертаха предимствата на използването на капацитета на местната индустрия.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4483 |12.12.2016 ФРОГОКО: Още взривове грозят Хитрино . 2| 4313 |09.12.2016 Фрогоко: Защо Франция е социална държава, а България тарикатска? . 0| 8405 |08.12.2016 Фрогоко: Последен валс за Ненчев и Кардашевска в МО . 7| 8485 |08.12.2016 Фрогоко: Горбачов обвини народа си за разпада на СССР

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads