Реклама / Ads
2| 14659 |25.09.2017 ЪNDERGROUND

ФРОГОКО: Полицай опъва чадър над подсъдим с Бисер Лазов? Глобяват го с 3 000 лв.

.
Делото срещу Бисер Лазов е в задънена улица заради умишлено протакане?
Невръчена призовка на подсъдимия Емил Галов по делото срещу любимеца на прокуратурата Бисер Лазов стана причина да се провали за пореден път процеса срещу Лазов и компания за клевета спрямо банкера Цветан Василев. Заради неявянането в Софийски районен съд на обвиняемия Галов началникът на I РПУ ще бъде глобен с 3 000 лв.
 

Емил Галов се призовава, откакто е започнало делото срещу Бисер Лазов и сие, който също е спряган за съучастник по разграбване на активите на КТБ.

 

През август месец съдът е изпратил на полицейското управление искане за призоваване на Галов. До момента то не е потвърдило, че обвиняемият е получил призовката си.

 

Припомняме, че причината за неявяването на Галов е, че той отказва да си наеме адвокат по делото.

 

Другата причина за отлагането на процеса е непредоставянето на документи от Спецсъда до Районния съд. Мотивът, който се посочва за това, е огромният обем от материали, които отнемат време да бъдат предадени на хартиен носител. Не Спецсъдът обаче не си е свършил работата, а прокуратурата, тъй като със закъснение ги е връчила на съда.

 

Припомняме, че банкерът Цветан Василев заведе дело за клевета срещу Бисер Лазов и неговите авери. Обвиняемият се оплакваше в Следствието, че Василев едва ли не насила му е поверил да управлява фирми, които били на загуба и от които не знаел как да се измъкне.

 

Свидетелят адвокат Мартин Апостолов бе разказал пред съдиите, че малко след затваряне на банката в офисите на бул. „Цар Борис III” №159, където се е намирала и неговата кантора, е било предлагано за подпис писмо срещу Цветан Василев от Бисер Лазов, Албена Андреева, Венета Николова, Емил Галов, Теодора Танева и Тихомир Иванов, което е изпълнено с лъжи. Били са принуждавани фирми и служителите им да го подписват, но след консултация с него повечето са отказали.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 7811 |21.09.2017 ФРОГОКО: Юристи на БНБ прикриват информация от 11 години? . 0| 4109 |21.09.2017 Полицай помагал на терористите в Брюксел през 2016 г. . 2| 5805 |17.09.2017 Подсъдимият Алексей Петров нападна пак без факти Бойко Найденов за ”Наглите”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads