Реклама / Ads
2| 7074 |18.01.2019 НОВИНИ

Фрогоко: В Радомир отпускат за саниране на блок 1 383 384 лева

.
Петър Николов от Радомир сигнализира ДАНС, главния прокурор, министър-председателя за ширеща се корупция в общината.
 

По думите му, един от случаите за финансова злоупотреба е източване на средства по програмата за Енергийна ефективност.  „В тривходен панелен блок в град Радомир, жк “Арката“ бл.27, 28 и 29 сумата за санирането надвишава всички нива на справедливо оценяване на всички СМР, като за него са предвидени 1 383 384 лева. В много други градове същият блок се санира за 700 000 или 800 000 лева. Трябва да направите проверка на всички договори за саниране в Радомир, защото има огромни надписани сметки, които после фирмите евентуално си плащат на кмета под негов натиск”, пише Петър Николов в сигнала си до институциите.

 


.

.


.

 

Специално ДАНС Николов сигнализира за неправомерно усвояване на европейски средства чрез „МИГ Радомир-Ковачевци-Земен“.

 

„Училище “Любословие“  не функционира като такова от няколко години. На същото е направен ремонт по една от програмите с европейски средства чрез „МИГ Радомир-Ковачевци-Земен“ за нуждите на учениците. Предоставено е за ползване на гимназията “Св.св.Кирил и Методий“-гр. Радомир. Подавал съм сигнали до Министерството на образованието и науката, но изтича информация и когато същите са идвали на проверка, веднага в училището се пренасят чинове и се довеждат ученици, за да се внуши, че упражняват някаква ученическа дейност”, пише в сигнала си до ДАНС Петър Николов.

 

„През септември 2017 година на училището е направен ремонт и то е превърнато във фитнес център. Има няколко зали за тренировки. Сградата е била ремонтирана и санирана и в продължение на 5 години не може да се променя статута й. Не е имало конкурс за отдаване на сградата за ползване на трети лица и фирми, няма и решение на общинския съвет за отдаването й на трети лица и фирми, няма и промяна на статута й”, твърди Николов.

 

По отношение на нарушенията, свързани с училище „Любословие” има образувана преписка № 12/2018 година по описа на Специализираната прокуратура, но повече от година тя не е приключена.

 

Николов предполага, че изразходваната електроенергия се плаща от 

от гимназията “Св.св.Кирил и Методий“-Радомир.  Именно заради тези свои съмнения той се обръща към ДАНС.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5185 |17.01.2019 Фрогоко: Изграждането на Информационната здравна система е пред провал . 1| 5026 |12.01.2019 Фрогоко: В европейската столица на културата няма нито един стадион за пред света . 0| 4850 |07.01.2019 Фрогоко: 300 000 души празнуват Ивановден, сред тях отец Иван, Ивайло Христов, Иван Маджаров . 2| 4129 |20.12.2018 Отпускат 205 млн. лв. за пречистване на въздуха в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads