Реклама / Ads
1| 6073 |14.08.2016 НОВИНИ

Фрогоко: Сдружение ще гони до дупка скандалния кмет на Трън

.
Прегазеният Ивайло и семейството му чакат справедливост
Сдружение „Българска зора“ твърдо застава на страната на близките на прегазения Ивайло и на свидетелката Любка Лазарова, които търсят справедливост срещу трънския кмет Станислав Нниколов. Чрез Закона за достъп до обществена информация сдружение „Българска зора“ ще направи необходимото за да получи отговор на въпросите, които задава майката на Ивайло.
 
Ето и въпросите на сдружението:

- Ще се потърси ли отговорност от полицията за това, че умишлено е прикривала истината?

- Защо се допусна джипът да се продаде веднага, а не бе задържан като основно веществено доказателство?

- Защо алкохолната проба на кмета е направена в 15 часа следобед, след като инцидента става в 8 часа сутринта?

- Защо е записано в прокурорското постановление, че на детето е причинена средна телесна повреда, след като според експерти са налице две тежки телесни повреди?

Ще направим отговорите обществено достояние. Борбата срещу дерибейщината на местни „феодали“ е борба за по-добро бъдеще и правова държава!, ни пишат още от "Българска зора".

Според дружението продължава натиска от близки на кмета на Трън срещу ключови свидетели по случая, който на 13 ноември миналата година потресе цяла България. Тогава кметът на Трън Станислав Николов прегази с джипа си 6 годишния Ивайло, а досъдебното производство беше прекратено със заключението, че детето само се е блъснало в джипа и си е причинило тежки телесни повреди.

След като случаят гръмна в медийното пространство, главният прокурор Сотир Цацаров преразпредели делото към Перник и разследването започна наново. Според жителите на градчето чрез инсценировки, заплахи, лъжи и манипулации на доказателствата скандалния кмет и свитата му се стремят да провалят воденото разследване.

През миналата седмица на проведената възстановка на случая не е викана свидетелката Любка Лазарова, която твърди, че джипът е блъснал детето, а не детето – джипа. След като трите жалби на Любка Лазарова за упражнявания срещу нея тормоз от близки на кмета да замълчи са изпратени в прокоратурата в Перник, надяваме се, че този път правоохранителните органи ще си свършат работата, пишат още от сдружението.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 11294 |13.08.2016 ФРОГОКО: Борисов призна глупостта за ремонта на МиГ-29 в Полша . 4| 10370 |10.08.2016 Фрогоко: Има президентски указ за ген. Радев, няма награда . 0| 6033 |09.08.2016 Фрогоко: Ген. Събев - обща кандидатура на РБ и ГЕРБ за президент? . 0| 4276 |09.08.2016 Фрогоко: 263% повече непридружени млади бежанци влезли в Германия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads