Реклама / Ads
3| 6303 |02.11.2017 НОВИНИ

Фрогоко: След намеците за корупция съдия Дончева излиза чиста като сълза

.
Съдия Даниела Дончева
Дали шефката на Апелативния съд в София Даниела Дончева е корумпирана, ще остане тайна. Нито прокуратурата разследва това, нито Инспектората към ВСС. Те по-скоро ще установяват дали съдийката е извършила административни нарушения, а не корупционни.
 

ВКС също се зае да проверява Даниела Дончева и се очаква всеки момент да излезе със становище. Но и съдът, ръководен от Лозан Панов, надали ще се занимава с понятия като корупция. Това, което се очаква да установи, е дали е спазен принципа за случайно разпределение на делата по казуса с КТБ.

 

Припомняме, че съдия Дончева взе делото за КТБ от съдия Милен Василев с намерението да го гледа самата тя. Той е преместен от досегашния му 6-и състав в Търговското отделение в 11-и състав, освободен от вече бившия зам.-председател на съда Стефан Гроздев, който на 3 октомври стана член на ВСС.

 

Апелативният съдия посочва в заявлението си, че делото му е било разпределено на 26 май. Първото заседание по него е насрочено за 27 септември, но същия ден било изискано от Дончева. Все пак заседание е проведено, на което Василев отлага делото, защото не е готова назначената съдебно-счетоводна експертиза.

Съдия Василев не допуска, че действията на Дончева може да са провокирани от желание за поемане на допълнителна работа, тъй като на 2 октомври ѝ отправил предложение да повиши натовареността си от 38 на 50%, на което е погледнала с насмешка.

"Следователно не желанието за работа е било водещо при преместването ви, а нещо друго. Единственото логично обяснение е, че това друго е свързано именно с нездравия ви интерес към въпросното т.д. 2632/2017 г. Предполагам, че като го приключите, бързо ще се ометете и от този състав и ще отидете на друг апелативен състав", каза тогава  съдия Василев.

 

Предвид обвиненията му съдия Дончева минава в контраатака. Тя заявява, че ще сезира главния прокурор Сотир Цацаров, Инспектората към ВСС и самото ВСС за обвиненията на колегата си. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4307 |01.11.2017 Кметът на Асеновград няма да ходи на съд, спряха разследването . 2| 4232 |31.10.2017 Изследване: Повечето българи вярват в Бог . 0| 4843 |31.10.2017 Не може да бъде: Бутат барбекюто на цар Киро 6 години след трагедията в Катуница . 3| 4752 |31.10.2017 Законът ”Пеевски-Цонев” е правна нелепица с цел замитане на следите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads