Реклама / Ads
3| 7254 |12.04.2019 НОВИНИ

Фрогоко: Спецпрокуратурата и КОНПИ отново подхванаха р-н „Младост”

.
Източник: БГНЕС
Вече четвърти месец спецпрокуратурата, КП КОНПИ и Вътрешен контрол на Столична община проверяват район „Младост”, научи Фрогнюз. Акцията се очаква да приключи до края на април.
 

Първоначално проверката е била частична и е трябвало да приключи в едномесечен срок, но поради установени нарушения тя е продължила.

 

Дано проверката даде отговор на въпроса защо кметът арх. Румен Русев уволни двама свои заместници – Георги Йорданов и инж. Мария Томова. Те са уволнени неправомерно, тъй като са отстранени не по Кодекса на труда, а по Закона за местната администрация, твърдят юристи. Според тях, уволнението им трябва да бъде хем по Кодекса на труда, хем по Закона за местната администрация. Специално за Георги Йорданов закононарушението, извършено от неговия началник, е двойно, тъй като той е с ТЕЛК.

 

Странно е уволнението на Йорданов и Томова, след като двамата са получили предния месец големи бонуси за добре свършена работа. Двамата са били давани за пример, което поражда въпроса защо арх. Русев е решил да се раздели с тях.

 

И за други загадки сигнализират служители на „Младост”. Такава е назначаването на Боряна Динчева за главен експерт в Търговския отдел на района, без да има необходимия стаж за това, както и превръщането й в държавен служител, посочват запознати лица. Според тях тя е племенница на Албена Цанова, ръководител на отдел „Финансово – счетоводни дейности и човешки ресурси“, която е съдействала за кариерното развитие на роднината си.

 

Официално от район „Младост” нито отрекоха, нито потвърдиха тези твърдения за Боряна Динчева. Въпросите, касаещи тази служителка на общината, трябва да се зададат съобразно Закона за достъп до обществена информация, обясниха от пресцентъра на района. Предстои да разберем доколко е вярна информацията за Боряна Динчева. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 14959 |12.04.2019 КОНПИ, вместо да прибере, върна имане за милиони на осъдени, прокуратурата нехае . 4| 4530 |12.04.2019 Експерт: КПКОНПИ е приключена, нови лица трябва да я оглавят . 5| 4722 |11.04.2019 Пламен Георгиев остава шеф на КПКОНПИ . 5| 7100 |11.04.2019 Калин Калпакчиев за ”Апартаментгейт”: КПКОНПИ и Сметната палата не са си свършили работата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads