Реклама / Ads
215| 9319 |26.02.2013 НОВИНИ

"Фронт за спасение на нацията-За Бойко": Не искаме Тройна коалиция

.
От Сдружение „Фронт за единство на нацията – За Бойко” разбираме справедливите искания на протестиращите, но сме длъжни да заемем страна по въпроса.
 

Искаме да обединим всички български граждани, които не искат реставриране на властта на Тройната коалиция. Искаме страната да се развива на институционална основа и да бъде разширена подкрепата на ГЕРБ. Държим позитивите от сегашното управление на кабинета "Борисов" да имат приемственост в бъдещото управление на нацията.

Ние не казваме, че ГЕРБ е най-правата партия, но друга сила не се беше наела да тръгне срещу всички и всичко за подобряване на състоянието в страната, обяви Асен Стойков.

Ние не сме създали Сдружение „Фронт за единство на нацията – За Бойко”от добро. Не сме политици, не сме обиграни в постановките във властта, обикновени хора сме, като вас. Започнахме това движение, с което изразяваме мнението на много голяма част от българското население. Това са хора, които не излизат на протести, които си работят тихо и мирно, които стоят пред телевизора и си гледат домочадието. Чашата на търпението им обаче преля, обяви Валери Здравков, адвокат и медиатор.

По думите му, в България се извърши саботаж. Трябва главният прокурор да постанови разследване. Няма много лостове, с които да предизвикаш подобни масови събития, каквито наблюдаваме в момента. Това са да се увеличи цената на хляба, цената на горивото или цената на тока. Трябва да има пълно разследване кой и по какъв начин е увеличил цената на тока и парното, категоричен бе той.

Държавата трябва да използва всички свои лостове за въздействие да се намалят цените и да се повишат заплатите, дори и с малко - това е нашето мото, обявиха на пресконференция от създаденото в София сдружение. Настояваме за банкова реформа, защото банковата система е в основата на всичко. Към нея трябва да бъдат насочени особени усилия. Необходимо е да бъдат изкупени част от лошите кредити на гражданите, става въпрос на 2 млрд. лв., което ще смъкне напрежението и ще разтовари гражданите.

Според сдружението е изключително важно е да се отмени така наречената несменяемост на съдиите. Те не могат да си правят каквото си искат. Изборите на прокурори трябва да бъдат подложени на прекия обществен избор, смятат те.

По думите им, гражданите трябва да имат достъп и контрол над институциите като ДКЕВР, за да не се стига до революционна ситуация, каквато има сега.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 63| 14897 |09.02.2013 Гриф разсекретено: Корнелия Нинова планирала общи проекти с "Фронтиер" . 12| 10631 |09.02.2013 Спасение: Срещу 250 лева хакват електромера, свалят сметките . 5| 7512 |06.07.2012 Чаша вода на всеки час, е спасението от адските жеги! . 22| 7368 |10.04.2012 Валентин Захариев: Трябват още пари за спасение на ОЦК-Кърджали

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads