Реклама / Ads
2| 5430 |16.04.2010 НОВИНИ

Футболен бос изчезна при акция "Недосегаемите"

.
Никифор Вангелов
По непотвърдена информация, босът на Миньор Никифор Вангелов в момента е обявен за национално издирване. По-рано днес, излезе информация, че той е сред арестуваните по време на сутрешната спецакция на МВР "Недосегаемите".
 
Обявеният за издирване бос на Миньор (Перник) публикува посланието в профила си във "Фейсбук"

Обявеният за издирване президент на Миньор (Перник) Никифор Вангелов явно се е добрал до интернет, тъй като в профила си в социалната мрежа "Фейсбук" успя да публикува следното съобщение - "Не ме забравяйте! Никога няма да ви предам!"

Босът на "жълто-черните" стори това около 13 часа, след което под посланието му заваляха коментари, които пишеха приятелите му във "Фейсбук". Не е ясно обаче дали наистина Вангелов е променил подписа си в социалната мрежа или някой друг е сторил това.

Вангелов отговаря за енергийните проекти на бизнесмена Христо Ковачки и се води мозък на финансовата му империя. Босът на Миньор е и роднина на крупния бизнесмен, като е женен за неговата сестра. Официално е собственик на футболния Миньор, въпреки че в спортните среди е публична тайна, че реалният притежател на пернишкия клуб е Христо Ковачки.

За връзка на антимафиотската операция с двамата роднини призна и вътрешният министър Цветан Цветанов. "Недосегаемите са нанесли огромни щети на държавата. Намесени са хора с високи обществени позиции", каза Цветанов, като на въпрос каква е връзката на Христо Ковачки с арестуваните отговори многозначително: "Добра".

Вицето на Бойко Борисов добави, че следващата стъпка на МВР е да бъдат претърсени на над 30 адреса - "някои от тях домашни, а други - офиси".

Никифор Вангелов е президент на Миньор Перник, но помага и на третодивизионния Велбъжд.

Той опита да влезе в парламента като водач на пропорционалната листа на партия "Лидер" в Перник и събра 6711 гласа или 8.86% от валидните бюлетини. Политическата организация обаче не прескочи 4%-ната бариера в национален план и остана извън парламента.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 6197 |16.04.2010 Цв. Цветанов: Акция "Недосегаемите" продължава и днес . 13| 9314 |15.04.2010 "Недосегаемите" близки до Христо Ковачки . 5| 5044 |15.04.2010 Шефът на НАП: Тече най-мащабната акция; замесени са хора с положение . 4| 7279 |30.03.2010 Арестуваха "знакови фигури" в акция "Алчо"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads