Реклама / Ads
8| 5334 |09.04.2010 НОВИНИ

Гаф на Славчо Атанасов "уволни" Божидар Димитров

.
Кметът на Пловдив Славчо Атанасов сбърка адреса и вместо от Бойко Борисов, поиска от Георги Първанов да бъде създадено министерство за българите в чужбина. Изнендаващо градоначалникът даде идея за ресор, който вече съществува, а за него отговаря министърът без портфейл Божидар Димитров.
 

"Когато съм подкрепил Георги Първанов при процедурата по импийчмънт, изобщо не съм чакал той да ми благодари.", каза пловдивският кмет Славчо Атанасов след срещата си с президента Георги Първанов. 
По думите му импийчмънт на президент не се иска за „толкова несериозни неща”, а основно за държавна измяна. Втората причина, поради която Славчо Атанасов се е подписал в подкрепа на Първанов е, че в криза най-сериозните институции в страната не трябва да са в конфликт по между си.

На срещата си с президента двамата са обсъждали единствено външнополитически проблеми и въпроса с Македония. С Македония имаме общ корен и нашето виждане е, че ние трябва да имаме общо бъдеще в културно, икономическо всяко друго отношение. Това за България е стратегически въпрос", коментира още Славчо Атанасов. Той подчерта, че много държави поддържат специални отношения по между си като Австрия и Унгария или Великобритания и САЩ. "Защо ние да не поддържаме с Република Македония такива отношения? Това зависи до голяма степен и от нас като управленци, а ние в това отношение не сме си свършили добре работата", смята още кметът.

На срещата е поставен и въпросът с българите зад граница. От ВМРО-НИЕ, на която член е пловдивският кмет, са споделили идеята си за създаване на министерство за българите в чужбина, тъй като има над 1 млн. българи зад граница. Държавата в момента не се интересува от тези хора, смятат от партията. Frognews.bg припомня, че още с гласуването на кабинета "Борисов" анблок за българите в чужбина беше избран да отговаря историкът Божидар Димитров. Друг е въпросът, че не президентската институция може да реши дали трябва да се създават, закриват или сливат министерства, а парламентът и министерският съвет, по предложение на министър-председателя.

Пловдивският кмет коментира още, че не е мислил за втори мандат и въпросът за предстоящите местни избори не стои на дневен ред за него. Той добави, че приоритет в момента е работата за подобряване на инфрастрактурата на града, тъй като това се е оказало проблем номер едно на общината, като се търси стратегически заем от Европейската банка за възстановяване и развитие в рамките на 30 млн.лв.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 5143 |07.04.2010 Министър Анна-Мария Борисова сяда в стола на Божидар Нанев . 16| 7357 |23.03.2010 А. Атанасов: В сараите на Доган скоро ще има площадка за летящи чинии . 13| 6221 |08.03.2010 Ген. Атанасов: Президентът е разговарял с Трактора . 18| 6503 |03.03.2010 Божидар Димитров пазел скандална личност?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads