Реклама / Ads
2| 4207 |16.01.2015 НОВИНИ

Гаф на транспортния министър, обърка отговорите

.
Ивайло Московски
Голям гаф направи министърът на транспорта Ивайло Московски по време на днешния парламентарен контрол. След като около 2 минути чете отговор на въпрос, зададен от народния представител Георги Кадиев, за реформата в БДЖ, накрая се оказа, че той всъщност чете не това, което трябва.
 

 

 „Момент... Това... Четем отговор на друг въпрос, да... Съжалявам!“, сепна се той и набързо изтича да смени папките. „Съжалявам много“, смири тона Московски и се върна на въпроса за железниците. Шефът на парламента Цецка Цачева побърза да замаже положението, макар че също се изкикоти: „Така е, като се събират много въпроси, колеги. 15 часа отговори на парламентарен контрол“. Иначе нелепата ситуация бе съпроводена със спречкане между него и Кадиев. Вторият поиска да бъдат коментирани случаите, в които по една жп линия се движат влакове един срещу друг, намеквайки, че този въпрос е задал още през ноември миналата година, но не е получил задоволителен отговор. „Понеже искате да се заяждате, да Ви кажа, че по наше време поне не са палеха хора, по ваше време се палеха и хора“, отговори на това Московски, цитиран от новини.бг.  След сътворения от него гаф обаче Кадиев реагира така: „Аз разбирам, че масата въпроси е толкова голяма, че по средата на отговора разбирате, че не четете правилния въпрос. По същата логика мога да кажа,че при вас имаше терористичен акт, а при нас нямаше, но такива неща се случват. В никакъв случай не се заяждам". Искам да ми отговорите като човек, а не да четете това, което са Ви написали експертите, продължи Кадиев, „Вие чувствате ли се спокоен от безопасността в българските държавни железници? Вие бихте ли натоварили вашето семейство на влак и да отидете някъде?“. „Майка ми и баща ми дойдоха на гости на Коледа с влак, така че железниците те използват често“, защити се обаче министърът на транспорта.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4221 |15.01.2015 Станишев: Транспортният коридор "Дунав" е приоритет на ЕК . 6| 4428 |14.01.2015 Валери Симеонов: Обърках Франсоа Оланд с Петко Сертов . 40| 6357 |14.12.2014 Борисов за пенсионната система: Всичко е объркано с главата надолу . 1| 5494 |06.11.2014 Ген. Атанасов не стана министър, става шеф на комисия в НС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads