Реклама / Ads
50| 6505 |28.10.2011 НОВИНИ

Гълъбин: Скъса ми се чантата, купих нова и стана белята!

.
Гълъбин Боевски
"Чантата, с която пътувах до Бразилия, се скъса и отидох да си купя нова в град Камбуриу. Въобще не съм предполагал, че вътре ще има скрити наркотици. Но ето каква беля стана..."
 

Това заявил Гълъбин Боевски по време на разпита пред бразилските власти, пише в. 24 часа. Боевски е задържан заради съмнително поведение, преди да се качи на борда на полет 6826 на авиокомпания "Иберия" за Мадрид, съобщи за "24 часа" източник от бразилската полиция вчера. От испанската столица той трябвало да продължи към София.От багажа на олимпийския шампион по вдигане на тежести били извадени три омотани в найлон пакета с бяла субстанция. Направеният тест доказал, че става дума за кокаин. Наркотикът бил скрит в стените на чантите и общото му тегло било 9,07 кг. Боевски категорично отрекъл дрогата да е негова.

След обяснението му, че си е купил нови куфари в Бразилия, разследващите му поискали квитанция, но той не могъл да представи такава. Не си спомнял и името на магазина, в който пазарувал. При разпита било изяснено само, че покупката била направена в търговски център в град Камбуриу, щата Санта Катарина. 15-годишната дъщеря на Боевски Сара, която пътувала с него, също потвърдила това пред разследващите органи. "Не мога да повярвам, с татко бяхме постоянно заедно и не съм забелязала нищо съмнително. Той се държеше нормално през цялото време", казала Сара Боевска. Тя уточнила, че купили чантите три дена преди пътуването обратно за България. Шампионът и дъщеря му пристигнали в Бразилия на 15 октомври. Кацнали в Сао Паулу, а оттам през Навантес същия ден стигнали до град Итажаи, където Сара трябвало да участва в тенис турнира за купата "Санта Катарина". Гълъбин и Сара отседнали за седмица в местния хотел “Витория”. След отпадането на Боевска на четвъртфиналите се приготвили да отпътуват. Заради скъсаната чанта обаче отишли до съседния на Итажаи град Камбуриу.

 

По време на разпита олимпийският шампион по щанги от Сидни 2000 г. казва още: “Не се занимавам с наркотици и никога не съм участвал в такива неща, не съм бил арестуван или разследван до този момент. Нито пък дъщеря ми някога е имала нещо общо с наркотици. Не вярвам въобще тя да е свързана по какъвто и да било начин." Пред бразилските органи той премълчал за олимпийските си успехи, отбелязал само, че има спортно образование и по професия е фитнес инструктор. В Бразилия дойдох единствено като придружител на дъщеря ми по време на състезанието, казал Гълъбин. Близки на семейството разказаха, че той винаги пътувал със Сара, когато тя имала турнири зад граница. От Министерството на външните работи вчера съобщиха, че са получили официално потвърждение от Федералната полиция в Бразилия, че Боевски е бил задържан в нощта на 24 срещу 25 октомври заради намерените в багажа му 9 кг кокаин.

 

Първоначално министерството отказа да се ангажира с точния размер на заловения наркотик, преди да бъде уверено по надлежния ред чрез посолството ни в Бразилия. Съобщението на дипломатическата ни мисия се очакваше и в Софийска градска прокуратура, където ще бъде образувано досъдебно производство. До вчера в прокуратурата все още нямаше официално потвърждение за задържането на олимпийския шампион, но обвинител №1 Борис Велчев увери, че Гълъбин Боевски ще бъде разследван и у нас. Запитан дали между България и Бразилия има договор за правна помощ, Велчев каза: "И да нямаме, при условията на взаимност всичко е възможно." От МВнР уточниха, че Боевски се намира в център за временно задържане в Сао Паулу и очаква да му бъдат повдигнати обвинения. Според източници от Бразилия обаче това вече е факт и той е в затвора "Пинейрос". От министерството са предоставили на близките на задържания списък с имената на адвокати, които могат да поемат неговата защита. (24 часа)

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5325 |20.04.2011 Скъсано въже причина за трагедията в Охридското езеро . 41| 5095 |10.04.2011 Б. Борисов: Нишката между Дянков и Трайков беше скъсана; сега сме единни . 63| 6868 |09.11.2010 А. Иванов: Купих си имотите със заеми от приятели по Жан-Виденово време . 7| 4949 |19.10.2010 Лекарите скъсаха споразумението с Бойко Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads