Реклама / Ads
62| 11641 |24.07.2013 НОВИНИ

А. Гълъбов за Фрогнюз: БСП избра пътя на Луканов

.
Политологът Антоний Гълъбов
Днес е поклонението пред Александър Лилов и момента е подходящ да се напомни, че БСП е избрала пътя на Луканов, а не на Лилов, коментира специално за Фрогнюз политологът Антоний Гълъбов.
 

„Това е краят на БСП, такава каквато я познаваме. Това, което може да очакваме оттук нататук, е още по-крайно отрицание на това управление и разширяване на обхвата на протеста, защото на все повече хора им е ясно, че това е една самозвана власт, която настоява, че по някакви причини всички трябва да им се подчиняваме.”

Според Гълъбов заседанието на трите комисии вчера е било твърде демонстративно назначено в 17 часа. То завършило в 19:30 и въпреки всичко държали депутатите до 22 часа, докато се съберат колкото се може повече хора. След което било напълно очевидно, че след тези провокации част от протестиращите биха реагирали.

Отговорността винаги носят политиците и институциите, защото това е работата им. Очевидно беше, че поемането на подобен риск не може да не се отрази така, коментира политологът.

Що се отнася до „Атака” той подчерта, че телевизия Алфа, която е собственост на партията, не е излъчвала нищо по време на тези събития. Очевидно е, че „Атака” е предпочела да не се намесва в тази ситуация. За сметка на това БСП започнала да се държи като партията на Сидеров.

Политологът използва случая да запита какво прави председателя на Народното събрание на партийна пресконференция. „Той се появява за втори път на Позитано. Този човек очевидно не е разбрал все още, че е председател на Народното събрание и че има задължения, които са свързани с Народното събрание, а не с неговата партия. Той носи отговорност в същата степен, както и министър-председателя за сегашното състояние на нещата.”

„За да подадат оставка възложителите им трябва да решат, че губят повече от оставането им във властта, отколкото от бъдещи избори. Въпрос на калкулация е. Няма никаква политическа логика да се стои на инат във властта. Това е правителство, което очевидно обслужва нечии определени интереси. Тези интереси трябва да преценят, че започват да калкулират повече загуби. Идва и критичната им точка, при която ще сме свидетели на избори и най-вероятно се надявам да са през есента, завърши Гълъбов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 39| 8135 |28.06.2013 Г. Кадиев за Фрогнюз: От ГЕРБ имаха идеи по Закона за енергетиката . 26| 6246 |09.06.2013 Цветозар Томов: ГЕРБ избраха грешния път "сам срещу всички" . 5| 5358 |18.05.2013 Христо Григоров избран отново за шеф на БЧК . 84| 8369 |15.05.2013 Борисов: Ако не бъда избран за премиер, влизам в парламента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads