Реклама / Ads
42| 6272 |26.02.2014 НОВИНИ

А. Гълъбов: Истинският проблем на българската демокрация е БСП

.
Антоний Гълъбов
Твърденията, че кворумът в Народното събрание вече няма да зависи от "Атака“, а от независимите депутати, са част от кампанията за лансиране на "България без цензура“, заяви по БНР политологът Антоний Гълъбов.
 

Според него няма как двама депутати да определят кворума: Същественият проблем на българския парламент е, че той не функционира добре, че продължава да не е в състояние да спечели доверието на българските граждани, а политиците в него твърде малко се интересуват кой и защо ги е изпратил там. Очаквах "Атака" по-рано да се идентифицира като опозиционна партия, защото започна да губи подкрепа и сила преди повече от два месеца. Ако ви прави впечатление, те застават вляво от БСП.

Критиката на "Атака“ по отношение на управлението е крайно левичарска. За мен големият проблем, който остава невидим, е какво представлява Коалиция за България, защото участието на партия, която е член на ЕНП в КБ, само по себе си, много преди Румен Йончев да напусне, будеше много въпроси. Участието на партия като "Нова зора“ много отдавна будеше въпроси, които продължават да не се виждат. В това отношение истинският проблем е около БСП и в самата социалистическа партия, коментира Антоний Гълъбов.

Според него истинският проблем на българската демокрация е БСП. До края на мандата на това Народно събрание ще се разбере, че истинският проблем на неслучването на българската демокрация в огромна степен е концентриран в отношенията между БСП и Коалиция за България, каза още той.

Антоний Гълъбов коментира и ситуацията в Украйна и паралелите със случващото се у нас: Сходствата между българските протести и протестите в Украйна бяха по-малки, отколкото сходствата в поведението на украинското и на българското правителство към протеста. Няма по-плътно следване на един и същ сценарий на неосъветска пропаганда. Ако украинците искат да реформират страната си, е добре да избегнат нашата най-голяма грешка – нямаше никаква решителност да се правят реформи в съдебната система, сектора за сигурност и публичната администрация.

Политологът е на мнение, че се върви към федерализация на Украйна, а не към разделяне, тъй като Русия няма интерес от привличане на нови територии. Мен ме притесняват тези изблици на съветски рефлекси не само в Украйна. Има същата пропаганда и у нас. За мен има общ център, който генерира тази неосъветска реторика и пропаганда и това е Руската федерация, заяви Антоний Гълъбов. Според него Олимпийските игри в Сочи са били елемент в пропагандната схема и предефиниране на ролята на Русия:Руският проект е евразийски. Той има за цел да създаде много силен център около Русия, така че Европейският съюз да стане периферия на Русия.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 5943 |23.02.2014 Петко Бочаров: Енергийната ни зависимост е в основата на проблемите ни . 27| 4864 |09.02.2014 Т. Буруджиева: Амбицията на Първанов е част от проблема . 11| 4975 |05.02.2014 Орешарски: Ако транзитният проблем с Турция се задълбочи, ще търсим помощ от ЕС . 26| 12453 |05.02.2014 Л. Гоцев: В. Вълков е истинският тамада на срещите на кръга "Монтерей"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads