Реклама / Ads
8| 5549 |14.03.2020 НОВИНИ

Д-р Гълъбова: Хората все по-малко размахват ограничените си права

.
Д-р Цветеслава Гълъбова
Хората все повече осъзнават сериозността на проблема и все по-малко размахват ограничените си права като знаме.
 

Това заяви пред БНТ  директорът на държавната психиатрична болница "Св. Иван Рилски" д-р Цветеслава Гълъбова, която заедно с кардиологът професор Младен Григоров коментираха темите защо хората се впускат в масово пазаруване, навременни ли са взетите мерки и има ли още напрежение в социалните мрежи, след въведеното извънредно положение.

 

„Дразня се като чуя: ограничават ми правата, ще си правя каквото искам. Трябва да бъдем дисциплинирани. И това, което виждам, е че хората ги няма по улиците, в метрото почти няма хора. Но пък много отидоха в другата крайност. Това почти психотично пазаруване, това натрупване на стоки. Но има и нещо друго, за което някои хора не си дават сметка - от една страна сме призовани да не излизаме, и затова хората пазаруват, но има и много възрастни хора, на които някой трябва да напазарува. И може би оттам произхожда една част от тази масовост към пазаруването.“, обясни д-р Гълъбова.

Според нея във фейсбук не ври и кипи като предишните дни, но пак е пълно с конспиративни теории за изкуствено създаден вирус и т.н, и за съжаление още се политиканства на тази тема.

 

Според доктор Григоров засега в нашата страна се действа много добре.

„Всеки здравен проблем има пет характеристики. Първата и най-важната е смъртността. В случая, слава богу, смъртността е ниска. Следващата характеристика е инвалидизацията. Нямаме никакви данни за инвалидизация на оздравелите. След това са иновациите - като човечество тук сме на нула - нито имаме антивирусно лекарство, нито ваксина. И последното, в което са най-големи успехите - е профилактиката.“, каза Младен Григоров.

 

Според него ролята на държавата в една такава ситуация е на първо място, но от огромно значение е и самодисциплината на населението, защото ако хората сме нехайни, каквито и мерки да вземе държавата, няма да има голям ефект.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5991 |13.03.2020 Лияна Панделиева пред Фрог: Хората най-много купуват тоалетна хартия /снимки/ . 12| 10407 |12.03.2020 Кметът на Перник за Ревизоро: Половината му изречения започват с „аз“, егото му пречи да работи в името на хората . 10| 7080 |11.03.2020 Д-р Цветеслава Гълъбова: Омерзена съм от Българския лекарски съюз и позицията им за сестрите . 2| 5693 |09.03.2020 Проф. Кантарджиев: Коронавирусът е опасен само за хората над 65 г

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads