Реклама / Ads
27| 15347 |28.02.2021 НАРОДЕН ГЛАС

Д-р Гълъбова: Отварят заведенията, забраняват мероприятията на Шипка… Хората се объркват

.
Не ни беше обяснено. Не разбрах защо бяха затворени моловете, а големите хранителни магазини, магазините за играчки, строителните хипермаркети - не. Вътре е манифестация. Отварят заведенията, забраняват мероприятията на Шипка…
 

Този коментар направи в ефира на bTV психиатърът д-р Цветеслава Гълъбова. С нея в студиото бе и пулмологът д-р Александър Симидчиев.

 

Гълъбова посочи - част от народопсихологията ни е да се съмняваме във всичко. Но като общество традиционно не вярваме на институциите.

 

"Начинът, по който се управлява кризата - с противоречивите послания, които се изпращат, изключително много обърква хората, напряга ги. Влошено е психичното здраве на хората. За това не се направи абсолютно нищо през последната една година. Благодарение на интернет четем, виждаме, знаем. Всички станахме епидемиолози, пулмолози, вирусолози… Положението е драматично. Аз научих, че на 3 декември 2020 г. е приет в МС Националният пандемичен план и епидемията се ръководи от Национален пандемичен комитет. В мен възникна въпросът защо трети месец този комитет не е направен и дали всичко, казано от НОЩ, трябва да го изпълняваме. Един път правим ваксинационен план, след това не го спазваме, след това се случва нещо друго… Когато някой си позволи лукса, че не иска да се ваксинира, бива обявен за антиваксър и плоскоземец. Посланията трябва да са еднозначни в една и съща посока. А това не се случва", коментира още д-р Гълъбова.

 

Според пулмологът д-р Симидчиев грешка е било пускането на зелените коридори за ваксинацията на всички желаещи, защото по този начин много от хората в рискови групи, които попадат в първите четири групи от ваксинационния план, са останали неимунизирани.

 

"Допустимо е да ваксинираме повече хора по-бързо, но не бива това да е за сметка на едни групи спрямо други", коментира още пулмологът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6187 |26.02.2021 Д-р Стойчо Кацаров: „Зелените коридори“ отварят врати на младите, не на уязвимите . 25| 14345 |17.12.2020 Цветеслава Гълъбова: Прави ми впечатление липсата на реакция от СУ спрямо стойчо стойчев . 7| 8469 |24.06.2020 Д-р Цветеслава Гълъбова: Тези, които налагаха мерките, не ги спазваха . 17| 14015 |07.06.2020 Цветеслава Гълъбова: Шехерезада освен да разказва приказки е и приказно богата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads