Реклама / Ads
2| 3577 |17.12.2018 НОВИНИ

Галъп: 78% от българите са против гейски сватби

.
Категорично е нежеланието на българите за допускане на еднополови бракове. Те събират най-голям дял отрицание в изследването – 78% са „против“. Това показват данни на „Галъп”.
 

Проучването е проведено между 30 ноември и 7 декември. Изследването е планирано и проведено по повод предстоящите Коледни празници и преди започналия наскоро дебат за толерантност към хомосексуализма.

 

Мнозинства от над 70% се обявяват в защита на правото на аборт и развод. Също мнозинства от над 70% защитават правото на съжителство без брак и деца в съжителство без брак. Явно по въпроса за семейните отношения и децата обществото ни по-скоро е възприело по-либерален стандарт.

 

Едва 12 процента от хората у нас подкрепят възможността и гей двойките да създават семейства, докато 10% нямат категорично мнение по темата.

 

На този фон мнозинства от по около две трети от пълнолетните българи се обявяват „за“ възможността хора от различни етноси и раси да сключват брак помежду си. Очевидно етносът и расата към днешна дата вече не се разглеждат като възпиращ фактор в семейните отношения, посочват от "Галъп интернешънъл“.

 

Идеята за възпитателно насилие не се споделя широко. Макар и с повече нюанси, по-скоро надделява мнението, че шамарите за децата не са приемливи.

 

„Галъп интернешънъл“ редовно проверява и отношението към насилието над жени. В изследване наскоро се оказа, че то се отрича широко и само 7% възприемат, че мъжът може да удря жена. Въпросните 7% обаче се равняват на над 300 хиляди души, а е възможно да има „скрити“ отговори – което означава, че тревогата остава валидна.

 

На този фон любопитство буди фактът, че мнозинство от 75% няма нищо против стереотипа мъжът, основно, да отговаря за доходите в семейството. И мъже, и жени отговарят в еднаква степен с „да“.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4039 |17.12.2018 Проф. Кантарджиев опроверга Евростат за ваксинацията против грип . 30| 5194 |16.12.2018 Джон Съливан: Защитаваме правата и на българите, ако са нарушени - санкции . 5| 3784 |14.12.2018 Валери Симеонов номиниран за ”Човек на годината-2018” от българите в Украйна . 4| 3643 |14.12.2018 Евростат: Само 2% от българите над 65 г. се ваксинират срещу грип

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads