Реклама / Ads
2| 3600 |30.08.2018 НОВИНИ

”Галъп”: Българите с оценка ”среден” за качеството на пътищата у нас

.
Оценка ”среден” поставиха българите за качеството на пътищата у нас, сочи проучване на „Галъп интернешънъл”. Тя е получена в началото на август - две седмици преди трагедията край Своге.
 

38% от включилите се в проучването смятат, че пътищата у нас в последните няколко години стават по-лоши. 30% не намират промяна, 27% казват, че пътищата стават по-добри, а 5% не могат да преценят.

 

Изследването е направено с оглед на традиционно повишения през летните месеци обществен интерес към темата за пътната безопасност. Оказва се, че онези, които виждат негативна промяна по отношение на пътищата у нас в последните години, са повече.

 

Ако към тях добавим и онези, които не виждат промяна, се получава сериозен дял на хора, които не намират развитие в последните години. Всичко това свидетелства за тревожна структура на масовото съзнание. Дори и да се отчете традиционния негативизъм по инерция, който се проявява в такива изследвания, картината остава достатъчно обезпокоителна и тя вероятно ще стане още по-обезпокоителна след последния инцидент, смятат социолозите.

 

Отговорите са и партийно оцветени и привържениците на управляващите са по-благосклонни, а сред симпатизантите на опозицията и сред дистанцираните от политическия процес мненията са осезаемо по-критични. Има различия и според типа населено място и свързаните с тях разлики във възрастта и материалния статус.

Различните места в страната имат и различаващо се качество на пътната мрежа.

 

Хората с по-ниски доходи и образование, в по-малки населени места и на по-висока възраст са и по-критични не само по темата с пътищата, но и към политиките на институциите. Единствено в столицата еднакви дялове хора виждат позитивно и негативното развитие. На останалите места позитивните оценки са чувствително по-малко от негативните.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4483 |21.08.2018 Българите в Европа се пенсионират при много изгодни условия . 1| 3796 |16.08.2018 Костадинов за австриеца-хулиган: БГ-правосъдието реагира унизително за българите . 1| 4740 |07.08.2018 Турските власти пуснаха видео с ареста на българите в Истанбул . 6| 5102 |03.08.2018 Експерт: Въпрос на оцеляване е животът на голяма част от българите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads