Реклама / Ads
28| 6022 |13.02.2011 НОВИНИ

„Галъп”: Скандалът със СРС-та изяде 6% от подкрепата към премиера

.
С 6 процента е спаднало доверието към министър-председателя Бойко Борисов през последния месец.
 

Това показват резултатите от национално представително проучване за нагласите на обществото към последните скандали с изнесените разговори от СРС-та на социологическата агенция „Галъп", предаде Дарик радио.

39% от запитаните отговарят, че имат доверие в премиера, а 38% казват, че нямат. Освен при премиера Бойко Борисов, спад в доверието на обществото се наблюдава и към министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, и президента Георги Първанов. Според проучването тези политици са изгубили доверието сред 5 процента от населението през последния месец.

Политиците с най-висок рейтинг са еврокомисарят Кристалина Георгиева, следвана от министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев. Министър-председателят Бойко Борисов остава на трето място в класацията. За една година управляващата партия е загубила 12% от електората си. През февруари 2010 година 39% от населението е щяло да гласува за ГЕРБ, ако е имало парламентарни избори. Година по-късно процентът е 27,3.

Ако изборите бяха днес, 15,7% от избирателите биха гласували за Българската социалистическа партия, за ДПС - 6,1%, „Атака" би получила 2,8% от гласовете, а Синята коалиция 2,3%. Партия „Ред, законност и справедливост" би получила под 1% от гласовете на населението.

Според 53% от участвалите в проучването в момента в страната няма партия и коалиция, която може да управлява по-добре от ГЕРБ.

Повече от половината запитани смятат, че МВР злоупотребява с подслушването и употребата на други разузнавателни средства. 28% отговарят, че нямат мнение по въпроса. 45% от хората не могат да преценят и дали премиерът Борисов е покровителствал незаконно бизнесмена Мишо Бирата. 30% считат, че Борисов има вина, като 24% са на мнение, че трябва да подаде оставка.

39% от анкетираните мислят, че Цветан Цветанов е виновен за незаконното подслушване на фирми и граждани.

Най-сериозна е критиката на обществото към правителството по отношение регулацията на цените.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5152 |11.02.2011 Книга за СРС-тата написа експравосъден министър . 6| 4583 |11.02.2011 ГЕРБ вади СРС-тата от МВР . 5| 4831 |10.02.2011 СРС-тата срещу Танов законни, презаписите - манипулирана . 6| 4428 |10.02.2011 И в ЕП ще обсъждат родните СРС-та

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads