Реклама / Ads
6| 5404 |26.10.2009 НОВИНИ

Галеви събирали 1500 лв. "такса спокойствие"

.
Братята Галеви
1500 лева на месец, които били обявени като „такса спокойствие” са искали братя Галеви от собственик на таксиметрова фирма в Дупница. Тази информация бе дадена под формата на показания пред Темида от Пламен Миланов, който е жертвата на рекета.
 


Цели три години – от 2003 до края на 2006 година Миланов се бъркал в джоба си, за да вади парите, които му гарантирали спокоен сън

Към края на 2006 година бизнесменът придобива и втора таксиметрова фирма. Още в началото на следващата година, той е привикан на среща с Пламен Галев. По време на срещата Галев е поискал 50% от месечната печалба на двете фирми, както и 50% от собствеността на фирмите. Бил е и определен съдружник на Миланов – Апостол Чакалов.

Пострадалият е страна по делото, след като е завел граждански иск срещу братя Галеви. Той иска от тях 1,2 млн. лева.

Миланов каза пред съдиите, че започнал да плаща таксата от 2003 година, след побой на Ивайло Василев, шофьор в неговата фирма.

"Нямах избор да не се съглася, имах семейство", заяви пред съда рекетираният. Той допълни, че се и страхувал от Галеви. Свидетелят заяви, че е имал общо три срещи с Пламен Галев и Ангел Христов в тяхната резиденция край Дупница. След първата среща, която е след побоят на шофьора Ивайло Василев, Миланов предоставил документите на фирмите в счетоводството на Галеви.

До този момент Миланов плащал по 80 лева на месец на счетоводна фирма, за да бъде водено счетоводството на фирмите му. Братя Галеви му поискали по 500 лева на фирма за да бъде водено счетоводството от тяхната счетоводна къща.

Пламен Галев накарал Миланов да участва с него в изграждането на бетонен възел край Дупница. Бизнесменът работил много по този проект, като дори е дал лични средства, но след като видял, че не получава средства се отказал от това съдружие.

„Не съм искал това съдружие, ние ги хранихме”, каза за този бизнес разпитваният.

Пред съда беше разпитан и Ивайло Василев, който осем години е бил шофьор във фирмата на Миланов. Той даде показания как е викнат в дома на Галеви, където бил жестоко млатен. Това се случило, когато той взел клиент от пиаца, от която шофьорите плащали месечна такса на Галеви. От този курс шофьорът спечелил само 1 левче, но за сметка на това понесъл доста тежки удари.

Побоят бил ръководен от Апостол Чакалов и още две лица приближени на Галеви.

Въпреки нанесеният му въргал, свидетелят продължавал да се поздравява с Пламен Галев, за да не си утежни нещата..

Василев уточни, че не е подавал жалба в полицията, защото нямало срещу кого да я подаде. Непосредствено след инцидента таксиметрови водачи излезли на импровизиран протест пред полицията в Дупница.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4815 |19.10.2009 Засекретиха делото Галеви . 12| 6789 |13.10.2009 Белезници за съдия по делото "Галеви", искал 24 бона подкуп . 0| 4821 |26.09.2009 87 свидетели срещу братята Галеви . 0| 4638 |23.09.2009 Поискаха отвод на съдията по Галеви

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads