Реклама / Ads
23| 10235 |10.05.2012 НОВИНИ

Галеви: Цветанов, гледай си работата. Няма да се предадем. Венсеремос!

.
Подигравка или насериозно?...
С това революционно обръщение отвърнаха т.нар. „братя Галеви” на призива на вътрешния министър Цветан Цветанов да се предадат. Обръщението на потенциалните затворници е публикувано в профила на Пламен Галев в социалната мрежа Туитър. Изразът моментално бе прехвърлен и във Фейсбук и тръгна из мрежата.
 
Неизвестен анализатор в интернет веднага направи връзка, тръгвайки от думата „венсеремос” и предположи, че братята са изчезнали през ГКППН „Илинден” за гърция, като са се отбили да пият по едно в чалготеката на „червения” депутат Кирил Добрев „Бандера роса”. На испански „Венсеремос” означава „Ще победим” и е израз на комунистите още от Гражданската война в Испания, придобил след това популярност и в някои латино американски страни. Песента „Бандера роса” пък е естествен фон на този революционен възглас.

Подигравката на Галеви в мрежата не е просто към министър Цветано, а към цялата държава, коментират наблюдатели.

Друг любопитен факт е, че регистрацията на Пламен Галев в „Туитър" е с никнейм на абревиатурата на Министерство на вътрешните работи - @mvrbg.

Една от възможните версии е двамата беглеци да са вече в Южна Африка с фалшиви паспорти. Бразилия, Мексико и Доменикана също са възможни дестинации за хора, които искат да избегнат затвора.  

Братя Галеви не бяха открити на посочените им адреси и след незабавно присъдите са изпратени на ОДМВР - Кюстендил за обявяване на лицата за общодържавно издирване, добави прокурор Сиракова.изчерпване на процедурата да бъдат открити бяха обявени за общодържавно издирвани.

От своя страна министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов призова братя Галеви „да бъдат разумни и да се предадат".

На 3 май Върховният касационен съд (ВКС) потвърди окончателно ефективните присъди на Ангел Христов и Пламен Галев. Те бяха осъдени за рекет и изнудване на по 4 и 5 г. в затворническо общежитие. Оказа се, че то се намира на 2 км от лятната им резиденция в с. Самораново и е оборудвано досто луксозно за българските битови стандарти.

Присъдата е изпълнена за други трима от групата за рекет и изнудване. В затвора в Бобовдол, за да изтърпят наказанията си, вече са Георги Блатски, който трябва да лежи три години и шест месеца, Апостол Чакалов - Тоци, който получи 4 г., толкова зад решетките трябва да лежи и Владимир Ангелов - Стъклето.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 139| 7543 |23.01.2012 Сини и червени скочиха срещу Цветанов, искат оставката му . 1| 5932 |25.12.2011 КЗП: Избягвайте емоционалните покупки, гледайте етикета . 56| 7470 |13.12.2011 Г. Цветанов, жертва на Октопода: Не си пожелавайте да оставате насаме с Ал. Петров . 64| 4747 |22.07.2011 Волен Сидеров: Не Цветанов, Трайков е за смяна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads