Реклама / Ads
9| 5251 |10.12.2012 НОВИНИ

Галя Гугушева призова за още проверки от данъчните

.
Кандидатът за член на Конституционния съд Галя Гугушева, издигната от Съюза на демократичните сили, изпрати отворено писмо до председателя на Комисията по правни въпроси към Народното събрание.
 

В него настоява да бъдат сезирани всички компетентни институции, които от своя страна да извършат необходимите проверки - данъчни, имотни, финансови и такива за конфликт на интереси.

Настояването на прокурор Гугушева е в следствие на постъпилите сигнали, на които тя лично е отговорила аргументирано и опровергава всички изразени съмнения и ги определя като несъстоятелни.

Именно в тази връзка лично прокурор Гугушева е сезирала комисиите към Висшия съдебен съвет по „Професионална етика и превенция на корупцията" и „По предотвратяване и установяване на конфликт на интереси и взаимодействие с инспектората към ВСС".

В писмото кандидатът за член на Конституционния съд апелира: "Тъй като доходите и имотното ми състояние и това на моя съпруг са ясно регламентирани и прозрачни, то резултатите от посочените проверки следва да излязат в изключително кратки срокове.

Силно се надявам това да се случи преди гласуването на моята кандидатура в пленарна зала, защото като професионалист считам, че именно това е правилният начин - да се изяснят всички факти, на база на които да бъде взето решение, и да не се създава възможност за задълбочаване на създалата се институционална криза. Като гражданин на Република България вярвам в нейните институции и не се съмнявам в тяхната безпристрастност и ефективност."

Отвореното писмо е адресирано до председателя на Комисията по правни въпроси в парламента Искра Фидосова, а копия са изпратени до председателя на Народното събрание Цецка Цачева, Президента на Република България Росен Плевнелиев и Министър-председателя Бойко Борисов.

„С настоящото писмо и предизвиканите проверки се надявам да бъдат преустановени всякакви спекулации относно мен и моето семейство и дебатите да продължат с оглед на моите професионални качества. Именно поради тях и дългогодишния ми опит в съдебната система на Република България съм предложена за член на Конституционния съд", завършва прокурор Гугушева.

Национална агенция за приходите (НАП) започва проверка на имущественото състояние на Галя Гугушева.

Ревизорите на агенцията ще изследват доколко притежаваното от Гугушева имущество отговаря на официално декларираните от нея доходи. Проверката ще обхване и членове на нейното семейството, съобщиха от НАП.

При подобни проверки данъчните инспектори оценяват цялото притежавано имущество от съответното физическо лице и го съпоставят с приходите му. Ако се установи разлика се начисляват дължимите данъци, заедно с лихвите за пет години назад.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 6929 |10.12.2012 И трети сигнал срещу Гугушева . 28| 5778 |09.12.2012 Гугушева тегли заеми от сина си, купува му апартамент . 20| 5440 |07.12.2012 Сериалът "Марковска" на път да се повтори при Гугушева . 7| 5301 |05.12.2012 Гугушева отрече да е рода с Кабаиванов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads