Реклама / Ads
41| 4904 |09.10.2010 НОВИНИ

Гамизов блесна и като познавач на радикалния ислям

.
Стефан Гамизов
Известният на обществото като виден експерт по лоши практики в енергетиката и тънък познавач на тайните в ДАНС Стефан Гамизов се оказа и вещ в разпознаването на радикалния ислям у нас. Ръководената от него “Гражданска лига за България" извършвала от доста време теренни проучвания и зорко наблюдавала процесите в районите с мюсюлманско население в стрнаната.
 
Това разкри религиоведът Гамизов в “Сеизмограф” по bТВ.

Предаването бе отглас на проведените преди дни мащабни акци на ДАНС, МВР и прокуратурата в няколко села в района на Смолян, Велинград и Гоце Делчев срещу спящи клетки на нелегалната ислямска организация “Ал Уакф ал Ислами”.

Според секретна информация, с която Гамизов разполагал, през последните осем години от Иран у нас за влезли 30 милиона евро, които са били предназначени за финансиране на клетки на радикалния ислям. Парите са инвестирани в имоти, обучение, снабдяване с литератира и т.н., посочи познавача на опасните религиозни тенденции. Той твърди още, че отстраненият от съда главен мюфтия Мустава Хаджи е поддържал тесни връзки с  крайни структури в ислямиската партия на Ердоган в Турция, която ги подпомагала. Гамизов е категоричен, че е виждал в българско село от опасните ухабитски корани, печатани в Саудитска арабия. Той скромно призна, че не понавал арабския, но в този тип свещена книга имало допълнени текстове, поризоваващи към насилие и нямащи нищо общо с автентичния Коран, писан преди векове.

Гамизов обяви, че бедноста, липсата на перспектива за политическа справеливост и безцелният национализъм от типа на “Атака” и РЗС били предпоставка за радикализиране на исляма в някои райони у нас, и за създаване на потенциални терористи.

Лидерът на “Гражданска лига за България“ твърди, че акциите на ДАНС в районите с мюсюлмани били безцелни, агентите нямали представа какво реално се случва по тези места, липсвали им информатори, а докато Цветан Цветанов е министър на МВР, а Борисов примиер, нямало никакви шансове да се промени ситуацията, а държавата да има контрол и влияние.

Докато говореше в студиото, енергийно-религиозният експерт, който преди време стана популярен с близките си контакти с провалилия се премиер Сергей Станишев и несполучливия екс шеф на ДАНС Петко Сертов, многократно подчертаваше, че държи да бъде политически и въобще коректен в думите си. Водещата пък Светла Петрова през цялото време говореше за етнически конфликти, показвайки, че просто отъждествява религия и етнос, и не прави разлика между тях.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 7177 |30.05.2010 Ст. Гамизов: Утре може аз да стана политик! . 12| 4659 |17.03.2010 Ст. Гамизов: Енергийната мафия върти нелегална търговия на електричество . 4| 4998 |27.10.2009 Гамизов бил родният Кашпировски . 10| 5442 |15.09.2009 Гамизов: Президентът се опитва да си върне властта чрез кръга „Капитал”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads