Реклама / Ads
66| 8419 |08.04.2009 НОВИНИ

Ст. Гамизов: Г. Гергов, Кр. Гергов и В. Златев командват държавата!

.
Стефан Гамизов
Българските политици не могат да издържат на пазара и 30 секунди, защото са некадърни. Бившите комунисти са демонични злодеи, а десните - нереформирани демократи.
 

Всички те се оживяват само когато се заговори за пари. Това заяви Стефан Гамизов, лидер на Гражданска лига на България в първия сутрeшен блок на новата телевизия ТВ1 с водещ Илиана Беновска. Предаването е коопродукция на радио К2, информационният сайт Frognews.bg и ТВ1.

Месия ли трябва да е човек, който не краде и не лъже?! Христос ли трябва да слезе от небето, за да се заговори у нас за морал, попита в ефир Гамизов. Той е категоричен, че сегашната политическа рамка не позволява да се извършат каквито и да било промени. Конституцията е направена така, че да управляват същите хора, които са командвали и преди 10 ноември. Според Гамизов държавата е в ръцете на олигарсите Георги Гергов, Красимир Гергов и Валентин Златев, който бил ключова фигура и поддържал топли отношения и с левите и с десните у нас. Именно хора като тези трима бизнесмени създавали бездържавно общество, в което институциите са изпразнени от съдържание. Тези избори щели да са последните, които ще доразрушат устоите на обществото. След това вече можело да се тръгне към промяна, когато повечето българи ще откажат да живеят по старому. Крайно време е политиката повече да не е мръсен бизнес, в който влизат хора, за да защитават личните си интереси. Костов например бил нагъл човек, който твърди, че е десен, а всъщност е тръгнал от писане на статии за в. „Работническо дело”. Сергей Станишев бил гротесктна личност. Той дори не трябвало да бъде коментиран, тъй като първият му работен ден в живота е почнал в Министерски съвет. Бойко Борисов пък едва ли би могъл да напише собственоръчно какво е представлявала дисертацията му за психологията на пожарникаря, допълни Стефан Гамизов.

Магистрати у нас безчинстват, под прикритието на някаква измислена независимост. Мършата в правосъдната система трябва да се отстрани, да се почнат промени в законите, които досегашните управляващи създадоха в своя полза. Това пък заяви другият гост в премиерното предаване депутатът д-р Иван Колчаков. Според него тази промяна могат да осъществят само консерватори реформисти, каквито са от партия Ред, законност и справедливост. Именно към тях се е насочил седесарят Колчаков, който вече не желае да е в сините редици, заради прегръдката на СДС с Иван Костов. Бъдещето той виждал и в партньорство с ГЕРБ на Бойко Борисов. Олигархията у нас била една „единна сила”, съставена не само от БСП, но и от други политически сили, дори и от дясното политическо пространство. Нима не е олигарх Иван Костов, чиито слуги изкупиха и командват курорта Златни пясъци, попита риторично в студиото Колчаков.

Гости бяха още Любен Петров, зам.-председател на СДС и Даниел Митов, зам. шеф на ДСБ. Петров защити тезата, че стари кадри като Костов, трябва да отстъпят място на нови хора. Митов обаче смята, че Командира е много влиятелна фигура в дясното пространство и желан лидер от много десни избиратели. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 6721 |04.04.2009 Мистерията с царските имоти била като капиталите на Красимир Гергов и Ветко Арабаджиев . 57| 6037 |02.03.2009 РЗС: Паметник на Георги Гергов да смени този на Альоша . 25| 5002 |23.02.2009 Ст. Гамизов: 1 млн и 200 000 да излязат на улицата . 35| 5973 |19.02.2009 Красимир Гергов невинен, Гоцев се отказа от признанията за подкупа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads