Реклама / Ads
10| 5441 |15.09.2009 НОВИНИ

Гамизов: Президентът се опитва да си върне властта чрез кръга „Капитал”

.
Стефан Гамизов
Президентът Георги Първанов, който преди изборите реално държеше властта в страната, сега се опитва да си я върне чрез кръга “Капитал”, смята председателят на Гражданска лига за България Стефан Гамизов.
 
Допреди 2 години Сергей Станишев се опитваше да е премиер, но след това държавата се управляваше от съветника му Росен Карадимов и президента Първанов. Сега въпросът е държавният глава отново да се върне на власт през кръга “Капитал”, обяви днес по BTV председателят на Гражданска лига за България.

Според Гамизов това желание има връзка с българо-руските енергийни проекти.

Председателят на Гражданската лига коментира, че и атаките на “Капитал” срещу него са по линията на българо-руските проекти.

Причината за това е, че след като кръгът, който движеше руските проекти в България изпадна от играта след изборите и смяната на премиера ни, хората от този кръг започнаха да търсят кой да лобира за тях, мотивира се той.

Според Гамизов сътворената от Иво Прокопиев скандална случка срещу него е заради това, че Прокопиев е успял да прокара собствения си проект така, че да не попада в мораториума за горите. Проектът се казва “Супер Перелик” и не попадна под забраната, защото уж бил в съдружие с общината, заяви Гамизов.

Според него през такива проекти минават интересите олигарси, които успяват да прокарат интересите си през парламента.

Стефан Гамизов похвали премиера Бойко Борисов за това, че изпълнява най-важното си конституционно задължение – да е министър-председател и да взима самостоятелни решения”.

Председателят на Гражданска лига смята, че три са лъжите, които в момента „клатят” обществото.

Първата е за АЕЦ “Белене”, който струва много повече, отколкото се твърди. Следващата е в това как чудовищните заменки, които бяха правени години наред, да не бъдат спрени и да се заобиколи законът, а третата – продукт на кръга “Капитал” е опитът, който са замислили - да погълнат 15% от енергийните дружества чрез фондовата борса, коментира Гамизов.

По данни на Стефан Гамизов в секретен информационен доклад на НЕК е посочено, че втората атомна централа струва 10 милиарда и 700 милиона евро, но тези пари включват само ядрен остров, тоест реакторите и прилежащите му съоръжения, без цялата инфраструктура.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5130 |14.09.2009 О. Минчев: Президентът е нервен, намаля му задкулисният потенциал . 10| 5133 |13.09.2009 Сидеров: Президентът прояви дребнавост . 33| 5492 |08.09.2009 Бойко Борисов: Президентът ми завижда за Путин! . 16| 5403 |04.09.2009 Президентът не знае за доклад с корумпирани министри

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads