Реклама / Ads
31| 21373 |06.11.2014 НОВИНИ

С. Гамизов: Заради Теменужка Петкова преглъщам и Калфин

.
Стефан Гамизов
Искам да поздравя с цялото си сърце новото правителство! Не мога да скрия приятната си изненада от назначаването на Теменужка Петкова за министър на енергетиката. Това пише във фейсбук Стефан Гамизов и смята, че министърката ще се бори безпощадно със злодействата в енергетиката.
 
Знаете, колко дълго и упорито се борих срещу АЕЦ "Белене" и енергийната организирана престъпност, която лично кръстих "енергийна мафия". Спомнете си всичко направено от тази жена, когато ръководеше АДФИ и издадените от нея актове потвърждаващи престъпленията в АЕЦ "Белене" и ЕРП-тата. След това комунистите и депесарите я уволниха за назидание на всички в отчаян опит да скрият истината за тези престъпления! След това назначение е възможно да "преглътна" дори и Калфин в правителството...Сега очаквам безпощадно преследване на злодействата в енергетиката, които достигнаха размер на геноцид, заявява Гамизов.

Новият енергиен министър Теменужка Петкова е имала конфликт с Петър Чобанов при предишното правителство. Тогава той я уволнява от поста  директор на Агенцията за държавна финансова инспекция. Докато е на работа там, тя вади злоупотребите на ЧЕЗ и дори твърди, че заради тях лицензът на енергоразпределителното дружество може да бъде отнет.

Малко след това обаче финансовият министър в правителството на Пламен Орешарски я вика в кабинета си и я моли да си подаде оставката. Тогава Петкова твърди, че е уволнена заради позицията й по отношение на АЕЦ "Белене". Според нея е освободена заради констатациите й относно проекта. Преди уволнението си тя твърди, че сериозна част от парите за "Белене" са отишли за консултанти. "Високата цената на електроенергията се дължи на харчовете за АЕЦ "Белене"", заяви тогава Теменужка Петкова и обвини правителството на Орешарски в чистка.

Тя е завършила Университет за национално и световно стопанство. Има магистърска степен в специалност „Счетоводство и контрол". Преминава обучения в областта на „Вътрешния одит в публичния сектор" в Министерствата на финансите на Ирландия и Великобритания и в областта на „Държавната финансова инспекция" в Министерството на финансите на Португалия.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4406 |05.11.2014 Променят движението в София заради празник . 5| 5177 |05.11.2014 Минчев: Политическите брокери може да изритат кабинета заради аморфна подкрепа . 1| 5280 |31.10.2014 Мавродиев говори с вицепрезидента на ЕЦБ заради КТБ! . 3| 6135 |25.10.2014 Катастрофи във Велико Търново заради снежни пътища

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads