Реклама / Ads
85| 8513 |27.04.2013 НОВИНИ

Гр. Ганчев: Държавата ни е Капълъ-чарши; трябват "топки", да се оправи

.
Гриша Ганчев
"Страшни неща ще чуем, стра-а-ашни", обяви в началото на интервюто Сашо Диков. След това Ганчев проанализира положението у нас и препоръча турския модел като подходящ за подражание.
 

Държавата е фалирала, заяви по НТВ бизнесменът Гриша Ганчев в интервю, определено от водещия Сашо Диков като ексклузивно и уникално и като разговор за мъже. "Страшни неща ще чуем, стра-а-ашни", обяви в началото Диков.

Като застанеш на булеварда и видиш, че се движат само леки автомобили, а няма товарни камиони, какво да кажеш, констатира в началото Ганчев. Той обърна внимание на демографския срив и на бомбата, заложена в пенсионната система и прогнозира, че след години държавата ще взима кредити, за да плаща пенсии. След 7-8 години максимум ще останат да работят само 700-800 000 и пет милиони ще трябва да се хранят.

Новото правителство, независимо кое е, трябва да търси много широка подкрепа, препоръча Ганчев. Държавата се е превърнала в Капълъ-чарши, съобщи той. И посочи турския модел като подходящ за подражание. Всички войни в света са ставали за жени и за пазари, констатира той и каза, че от своята камбанария виждал как ни превръщат в консуматори, дори и в рамките на ЕС.

Колко пъти с Дянков, колко срещи, какви ли не писма, изреди Ганчев. Почнал да пише още от 2009 г., вкл. и до НАП. Писал и до вицепремиера Цветанов, и до министъра на земеделието. не сме писали само до Барозу и до Светия Синод. Никакво внимание!, каза той. Всички му обяснявали: "Брюксел каза".

Успяха за толкова кратко време да разбият българската захарна индустрия, ожали Ганчев. Схемата била много проста: "Тука имаш Европа, тука България. Стоката, като дойде от Европа, митницата не я проверява. После я чака фирма-майка, после се нареждат разни фирми и отива в големите вериги. Отиде ли там, данъчните отиват да проверят ДДС-то платено ли е и т.н., но оттам почват да обясняват, че са западни големи инвеститори, посланиците им лобират и мачът приключва". Това не важало за бай Иван, който нямал посланик зад гърба си. Продължи ли още 3-4 години тая схема, край с българския бизнес, заключи Ганчев, който затворил своите заводи. Ще се мъчим другия месец да отваряме единия. Ама не говоря само за захарта, а за абсолютно всичко, продължи той и попита: На кой да се оплачем, кажи ми?

Ще правим ли бизнес, ще откриваме ли работни места или ще закриваме малкото, което е останало, това бил въпросът.

Раздутата администрация е проблем, видя Ганчев и каза, че държавните чиновници в министерствата излизали като мравки. Но за да се намали броят им, трябвали "топки".

Ганчев отново потвърди, че при него е ходил Пламен Устинов, за да го предупреди, че е поръчан от Алексей Петров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5792 |26.04.2013 Илияна Йотова: Записите са илюстрация на това как се е управлявала държавата . 51| 6251 |26.04.2013 Сергей Станишев: Мафия е превзела държавата. Необходими са решителни действия за пречистване . 24| 6315 |26.04.2013 Стефан Гамизов: Подслушванията не са най - важните в държавата . 18| 5585 |22.04.2013 С. Станишев: Държавата трябва да подкрепи розопроизводителите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads