Реклама / Ads
0| 5982 |15.07.2015 НОВИНИ

В Гърмен искат оставките на Цацаров, Бъчварова и Павлова

.
Недоволството в Гърмен не е затихнало
Жителите на община Гърмен са недоволни от набелязаните мерки на срещата на министър Лиляна Павлова с представители на местната власт и областния управител на Благоевград. На протеста в София, насрочен за 18 юли, те ще поискат оставките на двама министри, както и на главния прокурор, съобщи БНР.
 

Негативни бяха първите реакции както на протестиращите  втори месец  жители на Гърмен, така и на ромите от квартал "Кремиковци“.  Потърпевшите от  масовото събаряне на незаконните постройки  в махалата  са склонни да им намерят временен подслон, но само за няколко месеца и искат гаранции, че паралелно с разрушаването ще могат  да  строят  законни къщи на същото място:

 

Нека кметицата да намери къде да ни настани за 2-3 месеца, но да имаме право за строене. От инициативния комитет на протестиращите са склонни да преглътнат  разходите, които ще направи общината, за да наеме свободни къщи  по селата, за да настани ромските семейства след събарянето на къщите им  Те са крайно разочаровани от решението общината да промени предназначението на земята и да направи регулация на квартал "Кремиковци“, където ромите отново ще бъдат капсулирани:

 

Ние искаме да няма гета, тези роми да могат да живеят нормално и да се съобразяват със законите на Република България. Според жителите на Гърмен  върху местната власт се упражнява безпрецедентен натиск, категоричен е Иван Байрактаров от Инициативния комитет: Аз съм 100% сигурен, че общината се притиска отвисоко и нашата кметица не може да вземе никакво решение заради някакви гласове, които трябва да се дадат на ГЕРБ или на ДПС.

 

На предстоящия протест  в столицата на 18 юли  жителите на Гърмен ще поискат оставки, обяви  Байрактаров: И на министър Павлова, и на Бъчварова и на главния прокурор, защото не ние делим неселението на роми и българи. Управляващите го  правят.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5288 |13.07.2015 Младите искат над 1 бон заплата . 0| 4793 |13.07.2015 Общината в Гърмен не може да реши проблема с незаконните постройки . 0| 4439 |13.07.2015 Отлагат премахването на незаконни постройки в Гърмен, временно . 0| 8498 |11.07.2015 Хиляди се гласят да искат оставката на Цацаров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads