Реклама / Ads
8| 5563 |05.06.2012 НОВИНИ

Гърмят складове със снаряди, затвориха "Петолъчката"

.
Районът на "Петолъчката" на главен път София – Бургас е затворен заради взривове, съобщават от ОДМВР-Сливен.
 

Малко преди 15.00 часа сили на полицията са отклонили движението. Пътуващите от столицата към Бургас и обратно се отклоняват през Стралджа. Полицейски екипи са поели ръководството на движението в района. Шофьорите трябва да следват техните инструкции.

Кръстовището ще остане затворено до второ нареждане и изясняване на случая, който се поема от служителите на Областната дирекция на МВР в Ямбол.

Взривовете са от завод за разглобяване на снаряди в района на "Петолъчката", в близост до село Лозенец. Сигнал за първия взрив е подаден в 14.40 часа на телефон 112. Последвали са и вторични взривове. Към мястото пътуват полицейски и пожарни коли.

Засега няма данни за жертви. Ранени са седем души, двама от тях тежко. По време на инцидента на работа са били 17 човека. Единият от пострадалите е с черепно-мозъчна травма и е настанен в болницата в Сливен. Другият тежко пострадал е със сериозна травма на гърба. Настанен е в ямболска болница.

Шефът на пожарната Николай Николов потвърди информацията за двама тежко пострадали, като уточни, че е създадена организация ранените да бъдат превозени до болници в Сливен и Ямбол. Той каза, че за момента не може да се ангажира категорично с информация дали има жертви при експлозиите.

Продължава работата по изясняването на причините за инцидента. Създава се трикилометрова зона за сигурност, съобщават от МВР.  Отклонява се движението в района на пътен възел "Петолъчката". Екипи на "Пътна полиция" обезпечават обходните маршрути:  от София за Бургас - КПП отклоняват целия трафик към Ямбол - през Зимница - Стралджа - Лозенец; от Бургас за София маршрутът е Лозенец - Стралджа - Зимница. Пътуващите от Котел се отбиват в Сунгурларе - Карнобат - Айтос - Бургас.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5984 |13.04.2012 Гърмят по бос на охранителна фирма, той оцелял по чудо . 9| 5583 |08.03.2012 Горяха складове на Рашкови в Катуница . 6| 5118 |21.10.2011 Откриха изчезналите снаряди, които търси и САЩ . 21| 12883 |22.08.2011 Заради любовна свада бивши авери се гърмят на "кръстовището на смъртта" в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads